Oslava s poriadnou tortou: recept na pruhovanú jemnú tortu s Haribom

Torta Haribo

Pripomeňte si 13. decembra 100. výročie spoločnosti Haribo a ich želatínových cukríkov, nechajte sa inspirovať a upečte si doma veľkolepú tortu. Pripraviť ju môžete k jubileu či inej sviatočnej príležitosti. Určite stojí za to po chuťovej aj vizuálnej stránke.

Torta Haribo

Jemná pruhovaná torta

Ingrediencie na cesto:

  • 70 g hladkej múky
  • 35 g vanilkového pudingu
  • 165 g krupicového cukru
  • 175 g bielkov
  • 170 g žĺtkov
  • 80 g masla

Ingrediencie na spodný korpus:

  • 200 g sušienok
  • 100 g masla

Ingrediencie na krém:

  • 500 g masla
  • 500 g múčkového cukru
  • 250 g smotanového syra
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup na cesto:

  • Najprv dôkladne vyšľahajte bielky. Potom prisypte cukor a vyšľahajte do pevného snehu. Pridajte žĺtky a jemne premiešajte metličkou. Nasleduje múka zmiešaná s vanilkovým pudingom, opäť ručne vmiešajte. Nakoniec primiešajte aj rozohriate (ale nie teplé) maslo.
  • Obdĺžnikový plech vyložte papierom na pečenie a rovnomerne naňho rozotrite cesto. Pečte približne 10 minút na 180 °C.

Postup na spodný korpus:

Medzitým, ako si necháte rozpustiť maslo, si v miske dôkladne rozdrvte sušienky. Potom rozdrvené sušienky s maslom zmiešajte. Zmes nasypte do tortovej formy a utlačte na dno. Vložte do chladničky na 20 minút.

Postup na krém:

Maslo a cukor vyšľahajte do bielej zmesi. Pridajte smotanový syr, vanilkový extrakt a šľahajte, pokým sa všetko nespojí.

Postup ako dokončiť tortu:

  • Upečené cesto z rúry nechajte vychladnúť. Potom ho potrite marmeládou a na ňu ešte natrite vrstvu pripraveného krému (nespotrebujte ho celý). Následne plech vložte na 15 minút do chladničky, aby krém mierne stuhol.
  • Dno tortovej formy (spodný korpus) tiež potrite marmeládou.
  • Vyberte plech z chladničky a z cesta vykrajujte tenšie pláty. Vyskladajte ich do guľatej tortovej formy tak, aby bola celá zaplnená.
  • Hornú časť torty potrite krémom. Potom vložte aspoň na 1 hodinu do chladničky.
  • Nakoniec z torty zložte tortovú formu a potrite krémom strany torty.
  • Ozdobte tortu polevou, dekoráciami a HARIBO medvedíkmi.

Torta Haribo

Video s receptom si môžete pozrieť tu: https://www.haribomalycukrar.cz/sk/inspiracia/detail/19-zlaty-medvedi-pruhovany-dort-jemny-pruhovany-dort

Tip: Pri vmiešavaní žĺtkov a ďalších ingrediencií do snehu buďte veľmi opatrní a jemní. Je to fáza, kedy cesto môže spadnúť a nebude tak vo výsledku dostatočne vláčne.

Mohlo by zaujímať tiež:
Tlačové správy a články našich partnerov, partnerských portálov a organizácií. Nahliadnite do noviniek rôznych služieb, príprav podujatí a noviniek v komerčnej sfére. Aj Vaša zaujímavosť, činnosť, alebo výrobok, môže byť v článku. Napíšte nám.