Rum, sladký a aromatický alkoholický nápoj, má bohatú históriu. Pre obľubu vo filmovom priemysle a pre spojenie s tým karibským má úzke...
Rubrika - Gastro
Gastronómia v sebe zahŕňa oveľa viac, než si bežnbe človek vybaví. Rubrika pestrá svojim rozsahom priblíži svet jedál, nápojov aj pozadia ich príprav, výroby, či priamej konzumácie. Reštaurácie od výmyslu sveta prinášajú zaujímavé jedlá, inovácie, novinky, či originálne prostredie. Spôby úprav jedál, ich propagácia, aj to patrí do gastronómie. Nakoniec je samozrejmosťou zopár receptov. Recepty na chutné jedlá ako inšpirácia, či nevyhnutnosť, povedzme pre tých, čo nedokážu žiť bez jedinej konkrétnej lahôdky. Každý sme iný, každý máme rôzne chute, rozdielna je aj kultúra a dostupné suroviny. Takže niet sa čomu čudovať, že na celom svete je gastronomia tak pestrá.
Ako sa vyrába gin, odkiaľ pochádza a aká je jeho história?
Gin je alkoholický nápoj, ktorý je charakterizovaný svojou dominantnou chuťou a vôňou jalovca (Juniperus communis) a iných bylín a korenia...
Whiskey za 26 000 € a viac je vo svete investovania nič neobvyklé
Prečo má investovanie do drahého alkoholu význam a pre koho je určené? Je Whiskey za 26 000 vlastne určená na pitie a prečo sa oplatí?