Pri znalostiach a prehľade dlhšie zrejúcich syrov zo Slovenska môže zaujať, že je medzi nimi novinka s názvom Javorec. Čo ponúka a ako vzniká?

Výroba zrejúceho syra nie je obyčajným krokom, ale komplexným procesom, ktorý môže trvať mesiace až roky a vyžaduje si špecifické know-how.

Vinice v Škandinávii sú čoraz zaujímavejším javom, ktorý bol kedysi nepredstaviteľný. Vďaka klimatickým zmenám, najmä otepľovaniu...

Ktoré látky a potraviny majú priamy vplyv na imunitu? Podporujú ju, alebo ju zoceľujú? Najmä počas jesene a zimy je táto téma dôležitá.

Pivo je jedným z najstarších a najpopulárnejších alkoholických nápojov na svete. Jeho výroba sa postupne vyvíjala od starovekých...

Každý má svoj klan a s whisky Clan Campbell sa môžete pridať k jednému z najstarších a najprestížnejších klanov v Škótsku. S pôvodom...

V Japonsku je obľuba neobvyklých a kreatívnych konceptov reštaurácií naozaj rozšírená. Tematické reštaurácie a kaviarne totiž tvoria...

Margarita má svoje vlastnosti, ktoré každý barman veľmi dobre pozná. Veď ide o jeden z najznámejších a tiež základných miešaných...

Cointreau je svetoznámy francúzsky pomarančový likér, ktorý má svoje výrazné postavenie vo svete miešaných nápojov, barmanských exhibícií...

Kozí syr v zaujímavej kombinácii. Tento recept je dôkazom, že aj tradičné suroviny môžu byť pretvorené do moderného a nezabudnuteľného jedla, ktoré osloví každého milovníka kvalitnej gastronómie.