ZN.SK
Pstruh po mlynársky

Recepty: Pstruh po mlynársky s pohánkovým rizotom

S projektom Zrodené v EÚ a s kuchárom Petrom Cvanom si predstavíme recept na pečeného pstruha na mlynársky spôsob, pohankovým rizotom

Počas svojho nákupu sa pri výbere potravín zamerajte na ich pôvod v krajinách Európskej únie. Ideálne je, pokiaľ sa všetká poľnohospodárska produkcia môže spotrebovať pár desiatok alebo maximálne stoviek kilometrov od miesta výroby. Akékoľvek prevážanie na veľké vzdialenosti navyše významne ovplyvňuje čerstvosť všetkých poľnohospodárkych a potravinárskych produktov.

Pstruh po mlynársky

S projektom Zrodené v EÚ a v spolupráci s kuchárom Petrom Cvanom ochutnáme tradičné pokrmy z rôznych kútov Európy. Zo severu na juch, zo západu na východ. Spoločne vyrazíme na ochutnávku do desiatich krajín a pripravíme si tradičné jedlá z kvalitních európskych surovín tak, ako ich varili nielen naše babičky, ale aj babičky v Česku, Taliansku, Belgicku, Francúzsku, Maďarsku, Švédsku, Grécku, Írsku, Portugalsku a na Malte.

Gastronomickú cestu po Európe začíname v Českej republike.

Pstruh po mlynársky s pohánkovým rizotom (4 porcie)

  • 4 čerstvé pstruhy
  • 1 citrón
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 50 g roztopeného masla na vyprážanie
  • 100 g masla
  • 1 zväzok petržlenovej vňate

Pohánkové rizoto:

  • 250 g pohánky
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 5 šampiňónov
  • korenie
  • soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja

Postup:

  • Vypitvané pstruhy poriadne umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme
  • Pokvapkáme ich zvonku aj zvnútra citrónom, jemne osolíme a obalíme v hladkej múke
  • Na panvici zohrejeme roztopené maslo a ryby na ňom z každej strany asi 5 minút opekáme
  • Po opečení zlejeme použitý tuk z panvice a dáme na panvicu jednu lyžicu čerstvého masla
  • Pstruhy na maslo položíme, obrátíme a prenesieme na tanier
  • Na panvicu s maslom nasypeme umytú, vysušenú a jemne nasekanú petržlenovú vňať a len veľmi krátko speníme
  • Maslo s petržlenovou vňaťou nalejeme na pstruha a položíme plátky citrónu
  • Pohánku nasypeme do vriacej mierne osolenej vody a varíme 10 minút
  • Následne scedíme prebytočnú vodu
  • Cibuľu nakrájame na slížiky a speníme na oleji
  • Papriky nakrájame na kocky, šampióny na plátky, všetko prisypeme k cibuli a krátko opekáme
  • Zmes trochu osolíme, okoreníme a dusíme, pokiaľ mäso nezmäkne
  • Pridáme pretlačený cesnak a zmes zmiešame s pohánkou

Viac informácií na www.zrodene.eu

Mohlo by zaujímať tiež:

Tlačové správy

Tlačové správy a články našich partnerov, partnerských portálov a organizácií. Nahliadnite do noviniek rôznych služieb, príprav podujatí a noviniek v komerčnej sfére. Aj Vaša zaujímavosť, činnosť, alebo výrobok, môže byť v článku. Napíšte nám.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu