Žiadna kuchyňa sa nezaobíde bez základných pomôcok na pečenie či varenie. Výber správnych pomôcok vám môže uľahčiť varenie a vycibriť vaše kuchárske zručnosti. Dnes sa pozrieme na 3 položky, ktoré by nemali vo vašej kuchynskej zásuvke chýbať.
Panvica z nehrdzavejúcej ocele
Pri výbere panvíc máte hneď niekoľko možností výberu materiálov. Vašou úplne prvou panvicou by mala byť panvica z nehrdzavejúcej ocele. Jedlo sa na nej nepripáli a je veľmi všestranná. Hliník a meď sú vynikajúce vodiče tepla a keď sú zabalené v nehrdzavejúcej oceli, tak panvica nezadržiava pachy a je mimoriadne odolná. Do panvice sa oplatí investovať, pretože kvalitná panvica vám bude slúžiť aj 20 rokov.
Doska na krájanie
Každý potrebujete akúkoľvek dosku na krájanie z tvrdého dreva (napríklad orech alebo dub) s hrúbkou asi 5 cm, aby sa neskrútila, ak ju namočíte. Všeobecne sa neodporúča používať plastové alebo sklenené dosky na krájanie, bez ohľadu na to, že sú vhodné do umývačky riadu. Môžu zničiť vaše nože a môžu sa nebezpečne šmýkať.
Kanvica na čaj
Viete si predstaviť, že by vo vašej kuchyni chýbala kanvica na čaj? Výber kanvice pozostáva najmä z počtu ľudí, ktorým budete čaj pripravovať. Môžete si vybrať z niekoľkých materiálov – nehrdzavejúca oceľ, keramika, jemný porcelán alebo sklo. Každý materiál má svoje jedinečné výhody. Čajové kanvice z nehrdzavejúcej ocele možno považovať za praktickú voľbu, zatiaľ čo porcelánové kanvice sú spojené s kvalitným stolovaním a prestížnymi čajovými setmi, ako je popoludňajší čaj. V každej domácnosti nesmie chýbať ani termoska na čaj, ktorá vám poslúži počas choroby, aby ste mali vždy pri sebe teplý čaj alebo pri túre na zasnežený kopec.
Pomôcky pri pečení
Či už lipnete na svojich sklenených nádobách na pečenie alebo ste milovníkom keramickej kameniny, nemožno poprieť dôležitosť používania správneho typu nádoby na pečenie. Pokiaľ ide o zdokonaľovanie vašich obľúbených domácich dezertov, niekedy môže byť výber správneho typu pekáča alebo formy na pečenie rovnako dôležitý ako dodržiavanie receptu!
Najlepšia rada na pečenie v takmer každej situácii je jednoducho dodržiavať recept čo najpresnejšie. Teploty pečenia a veľkosti riadu sú starostlivo premyslené, aby ste vždy dosiahli tie najlepšie výsledky.