Slovenské portály o varení a vôbec o gastronómii - Zaujímavé novinky ZN.SK

Slovenské portály o varení a vôbec o gastronómii

Najdynamickejším priestorom, na ktorom je možné nájsť gastronomickú tematiku, je internet. V priebehu rokov 2005 až 2015 vzniklo a zaniklo viac ako 200 portálov, ktoré sa snažili zaujať svoje miesto receptami, technologickými prípravami, odbornými článkami, alebo dokonca videami. Mnohé zanikli pre údržbu a aj vyvíjajúce trendy, kvôli ktorým staršie riešenia zaostávali. Webové stránky, ktoré patria medzi najznámejšie, zväčša obsahujú recepty a gastronomické inšpirácie.

Kulinár, kuchár, gastronómia

Internetové portály

Menšie portály s históriou, alebo zaujímavým pozadím:

Ostatné internetové stránky

Internetová relácia Peklo na talíři

Napriek veľmi rozsiahlym zmienkam gastronómie v českých médiách a na internete azda najvýraznejšie hranice prekročila relácia portálu Stream.cz s názvom Peklo na talíři. Roman Vaněk, šéf Pražského kulinárskeho inštitútu, v relácii upozorňuje na fámy, podvody a praktiky v gastronómii, zásadné nedostatky profesionálnej aj amatérskej gastronómie a tiež vo výraznej miere varuje pred nekvalitnými potravinami.

Viac na: https://www.stream.cz/porady/peklonataliri

(Text bol súčasťou vlastnej písomnej práce bez zdrojov, vychádzajúci z osobného prehľadu. Ďalšia reprodukcia je vyhradená)

 

Ohodnoťte článok post

Tomáš Šéfredaktor magazínu ZN.SK, nadšenec pre Slovensko, jeho kultúru, zaujímavosti historické aj nehistorické, svet ako taký, aj vedu a techniku. Zaujíma ho viacero oblastí, svetové kuriozity, rekordy, aj cestovanie. Aj preto sa snaží o tvorbu nevyhradenú len na jednu oblasť.