Najdynamickejším priestorom, na ktorom je možné nájsť gastronomickú tematiku, je internet. V priebehu rokov 2005 až 2015 vzniklo a zaniklo viac ako 200 portálov, ktoré sa snažili zaujať svoje miesto receptami, technologickými prípravami, odbornými článkami, alebo dokonca videami. Mnohé zanikli pre údržbu a aj vyvíjajúce trendy, kvôli ktorým staršie riešenia zaostávali. Webové stránky, ktoré patria medzi najznámejšie, zväčša obsahujú recepty a gastronomické inšpirácie.
Menšie portály s históriou, alebo zaujímavým pozadím:
Ostatné internetové stránky
Napriek veľmi rozsiahlym zmienkam gastronómie v českých médiách a na internete azda najvýraznejšie hranice prekročila relácia portálu Stream.cz s názvom Peklo na talíři. Roman Vaněk, šéf Pražského kulinárskeho inštitútu, v relácii upozorňuje na fámy, podvody a praktiky v gastronómii, zásadné nedostatky profesionálnej aj amatérskej gastronómie a tiež vo výraznej miere varuje pred nekvalitnými potravinami.
Viac na: https://www.stream.cz/porady/peklonataliri
(Text bol súčasťou vlastnej písomnej práce bez zdrojov, vychádzajúci z osobného prehľadu. Ďalšia reprodukcia je vyhradená)
0 komentárov