Recepty: pripravte si doma rebarborový royal koláč - ZN.SK

Recepty: pripravte si doma rebarborový royal koláč

Rebarbora patrí k letu a vy ju môžete ochutnať nie len v limitovanom jogurte Gazdovský jogurt rebarbora s mätou, ale tiež v luxusnom koláči. Ten sme upiekli spolu s talentovaným juniorským národným tímom z AKC ČR. O rebarbore sme nedávno písali viac na magazíne Dom a záhrada.

Rebarborový koláč

Čas prípravy: 50 minút

Počet porcií: 4

Budeme potrebovať:

Krém

  • 500 g olúpanej rebarbory
  • 10 g zázvoru
  • 3 vajcia
  • 70 g lesného medu
  • 250 g bieleho gazdovského jogurtu od Hollandie
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 2 lyžice vanilkového cukru

Cesto

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 100 g cukru
  • 1 vajce
  • štipku soli

Postup prípravy

  1. Zmiešame všetky ingrediencie a vypracujeme do hladkého cesta. Odložíme do chladničky a necháme odpočívať minimálne 30 minút.
  2. Medzitým si nakrájame olúpanú rebarboru na väčšie kocky, olúpeme zázvor a nakrájame na slížiky.
  3. Rebarboru zmiešame so zázvorom, vanilkovým cukrom a necháme odpočinúť.
  4. Z jogurtu, vajec, kukuričného škrobu a medu vytvoríme hladký krém.
  5. Odležané cesto rozvalkáme a položíme na vymazanú a múkou vysypanú formu. Cesto musí pokryť dno a steny formy.
  6. Dovnútra obloženej formy nalejeme krém a vrch posypeme rebarborou.
  7. Pečieme na 180°C, 30 až 40 minút do zlatova.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/

Recepty: pripravte si doma rebarborový royal koláč
4 (80%) 31 hlas[ov]
Avatar
Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.
Viac:
Opálové bane, Prešov
Slovenské opálové bane pri Prešove, skutočný svetový unikát

Dnu nik Dubnik
Motorest Dubník na Google mapách premenovali na motorest Dnu nik

Lyžovačka
Záver roka na lyžiarskom svahu: ktoré zjazdovky sú otvorené?

Zavrieť