Tlačová správa: Klasický burger nikdy nesklame, no my sa s vami navyše podelíme o tajný tip Jamieho Olivera, keď mäsovú zmes doplníte krekermi (ideálne sú pečené krekery TUC), aby mäso pekne držalo pohromade. My sme použili TUC krekery s paradajkovou príchuťou, ktoré mäsu dodajú ten správny šmrnc. Ak budete podávať burgery s domácou barbecue omáčkou, stane sa z vás kráľ grilu a všetci sa budú olizovať až za ušami. Čo viac si želať pre skvelú záhradnú párty?
Ingrediencie:
- 1/2 balenia TUC so sušenými paradajkami
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 vajíčko
- soľ, korenie podľa chuti
Domáca barbecue omáčka:
- 4 lyžice paradajkového pretlaku
- 3 lyžice trstinového cukru
- 3 lyžičky melasy alebo javorového sirupu
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžica domáceho grilovacieho korenia
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 lyžička korenia
- 2 lyžičky hrubozrnnej soli
- 1 lyžica sladkej červenej papriky
- 100 ml vody
Na dozdobenie hamburgeru:
- rukola alebo podobný ostrejší šalát
- obľúbený plátkový syr – ideálne gouda
- paradajky
Hovädzie mäso zmiešame s vajíčkom. Krekery rozdrvíme v utierke valčekom a zamiešame do mäsa. Paradajková príchuť mäso krásne dochutí a zvýrazní. Barbecue omáčka je veľmi jednoduchá na prípravu. Všetky ingrediencie zmiešame dohromady v menšom kastróliku a necháme prebublať na nižšom plameni. Odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť. Z mäsa vytvoríme rovnako veľké placky a sprudka opečieme na panvici alebo grile. Poskladáme hamburger, a to takto: žemľa, šalát, paradajka, hamburger, syr a BBQ omáčka.
TIP: S domácou BBQ omáčkou zažiarite na akomkoľvek grilovaní. Skvele sa hodí na kuracie stehienka alebo k trhanému bravčovému mäsu.