Recepty: Hubové soté s bylinkami z čerstvých húb
Niektorí sa tešia zo zberu húb, iní si na nich pochutnávajú v najrôznejších obmenách. Hubárčenie patrí doslova medzi naše najväčšie národné koníčky.
Niektorí sa tešia zo zberu húb, iní si na nich pochutnávajú v najrôznejších obmenách. Hubárčenie patrí doslova medzi naše najväčšie národné koníčky. Kuchárka Adie Srbová, ktorú môžete pravidelne sledovať na Mňam TV v relácii Sladká Adie, pripravila špeciálne pre hubárov jesenný recept, na ktorý nedá dopustiť.
Ingrediencie:
- 2 hrste nahrubo nakrájaných lesných húb
- 1 najemno nakrájaná šalotka
- 1 lyžica vínneho octu
- hrsť nasekaných čerstvých bylín
- olivový olej
- maslo vo veľkosti orieška
- soľ
- korenie
Postup:
- Na rozpálenú panvicu nalejte dve lyžice olivového oleja a pridajte najemno nakrájanú šalotku. Nechajte speniť a pridajte nahrubo nakrájané huby. Tie orestujte, zbytočne nemiešajte, aby neboli príliš kašovité.
- Pridajte lyžicu vínneho octu, soľ, korenie a ďalej restujte. Stiahnete z plameňa a pridajte maslo a bylinky. Ihneď podávajte.