ZN.SK > Blog > Gastro > Recepty: Hubové soté s bylinkami z čerstvých húb

Recepty: Hubové soté s bylinkami z čerstvých húb

Niektorí sa tešia zo zberu húb, iní si na nich pochutnávajú v najrôznejších obmenách. Hubárčenie patrí doslova medzi naše najväčšie národné koníčky.

Niektorí sa tešia zo zberu húb, iní si na nich pochutnávajú v najrôznejších obmenách. Hubárčenie patrí doslova medzi naše najväčšie národné koníčky. Kuchárka Adie Srbová, ktorú môžete pravidelne sledovať na Mňam TV v relácii Sladká Adie, pripravila špeciálne pre hubárov jesenný recept, na ktorý nedá dopustiť.

Hubové soté

Ingrediencie:

  • 2 hrste nahrubo nakrájaných lesných húb
  • 1 najemno nakrájaná šalotka
  • 1 lyžica vínneho octu
  • hrsť nasekaných čerstvých bylín
  • olivový olej
  • maslo vo veľkosti orieška
  • soľ
  • korenie

Postup:

  1. Na rozpálenú panvicu nalejte dve lyžice olivového oleja a pridajte najemno nakrájanú šalotku. Nechajte speniť a pridajte nahrubo nakrájané huby. Tie orestujte, zbytočne nemiešajte, aby neboli príliš kašovité.
  2. Pridajte lyžicu vínneho octu, soľ, korenie a ďalej restujte. Stiahnete z plameňa a pridajte maslo a bylinky. Ihneď podávajte.

 

Mohlo by zaujímať tiež:




Zavřít reklamu