Recept: grilované kukuričné klasy s jogurtovým dipom

kukurica a jogurtový dip

Negrilovať v lete by bol hriech. Negrilovať počas posledných teplých lúčov jesene ešte väčší. Na gril sa dá dať takmer všetko, po okolí sa šíria krásne vône a na grilovanom kúsku sa vďaka mriežke vytvorí typický chrumkavý povrch. A potom, keď sú večer všetci spokojne najedení a zabalení v dekách nastane čas na trochu letnej nostalgie.Ešte než podľahneme nostalgii, skúšali ste už grilovať kukuricu?

kukurica a jogurtový dip

Doba prípravy: 30 minút

Na porciu pre 4 osoby budete potrebovať:

  • 4 predvarené kukuričné klasy
  • 100 gramov masla
  • 1 hrsť čerstvého koriandru
  • 80 gramov kukuričnej strúhanky
  • 150 gramov bieleho jogurtu (napr. GazdovskýHollandia)
  • šťava z polovice limetky
  • soľ

Postup

Kukuričnú strúhanku nasypeme na rozohriatu suchú panvicu a za stáleho miešania vyprážame asi 10 minút.Vychladnutú strúhanku zmiešame s nasekaným koriandrom, nasypeme na plytký tanier a odložíme.Kukuricu položíme na rozpálený gril, pomaly otáčame, a grilujeme asi 10-15 minút. Medzičasom zmiešame jogurt so šťavou z limetky. Hotovú kukuricu ľahko potrieme maslom a obalíme v strúhanke s koriandrom, osolíme a servírujeme s jogurtovým dipom.

Tip: Kukuričnú strúhanku môžeme nahradiť panko strúhankou.

Dobrú chuť!

Mohlo by zaujímať tiež:
Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.