ZN.SK
kukurica a jogurtový dip

Recept: grilované kukuričné klasy s jogurtovým dipom

Negrilovať v lete by bol hriech. Negrilovať počas posledných teplých lúčov jesene ešte väčší. Na gril sa dá dať takmer všetko, po okolí sa šíria krásne vône a na grilovanom kúsku sa vďaka mriežke vytvorí typický chrumkavý povrch. A potom, keď sú večer všetci spokojne najedení a zabalení v dekách nastane čas na trochu letnej nostalgie.Ešte než podľahneme nostalgii, skúšali ste už grilovať kukuricu?

kukurica a jogurtový dip

Doba prípravy: 30 minút

Na porciu pre 4 osoby budete potrebovať:

  • 4 predvarené kukuričné klasy
  • 100 gramov masla
  • 1 hrsť čerstvého koriandru
  • 80 gramov kukuričnej strúhanky
  • 150 gramov bieleho jogurtu (napr. GazdovskýHollandia)
  • šťava z polovice limetky
  • soľ

Postup

Kukuričnú strúhanku nasypeme na rozohriatu suchú panvicu a za stáleho miešania vyprážame asi 10 minút.Vychladnutú strúhanku zmiešame s nasekaným koriandrom, nasypeme na plytký tanier a odložíme.Kukuricu položíme na rozpálený gril, pomaly otáčame, a grilujeme asi 10-15 minút. Medzičasom zmiešame jogurt so šťavou z limetky. Hotovú kukuricu ľahko potrieme maslom a obalíme v strúhanke s koriandrom, osolíme a servírujeme s jogurtovým dipom.

Tip: Kukuričnú strúhanku môžeme nahradiť panko strúhankou.

Dobrú chuť!

Mohlo by zaujímať tiež:

ZN.SK

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu