Negrilovať v lete by bol hriech. Negrilovať počas posledných teplých lúčov jesene ešte väčší. Na gril sa dá dať takmer všetko, po okolí sa šíria krásne vône a na grilovanom kúsku sa vďaka mriežke vytvorí typický chrumkavý povrch. A potom, keď sú večer všetci spokojne najedení a zabalení v dekách nastane čas na trochu letnej nostalgie.Ešte než podľahneme nostalgii, skúšali ste už grilovať kukuricu?
Doba prípravy: 30 minút
Na porciu pre 4 osoby budete potrebovať:
- 4 predvarené kukuričné klasy
- 100 gramov masla
- 1 hrsť čerstvého koriandru
- 80 gramov kukuričnej strúhanky
- 150 gramov bieleho jogurtu (napr. GazdovskýHollandia)
- šťava z polovice limetky
- soľ
Postup
Kukuričnú strúhanku nasypeme na rozohriatu suchú panvicu a za stáleho miešania vyprážame asi 10 minút.Vychladnutú strúhanku zmiešame s nasekaným koriandrom, nasypeme na plytký tanier a odložíme.Kukuricu položíme na rozpálený gril, pomaly otáčame, a grilujeme asi 10-15 minút. Medzičasom zmiešame jogurt so šťavou z limetky. Hotovú kukuricu ľahko potrieme maslom a obalíme v strúhanke s koriandrom, osolíme a servírujeme s jogurtovým dipom.
Tip: Kukuričnú strúhanku môžeme nahradiť panko strúhankou.
Dobrú chuť!