Hovädzie na červenom víne so zemiakovým pyré a restovanou zeleninou - ZN.SK

Hovädzie na červenom víne so zemiakovým pyré a restovanou zeleninou

Dobré víno patrí nielen k jedlu, ale aj do jedla. Rovnako ako jogurty Hollandia. Preto juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR nelenila a pripravila jesenný recept, ktorý má všetko.

hovadzie

Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 4 porcie

Budeme potrebovať:

  • 1 kg hovädzieho mäsa
  • 300 g koreňovej zeleniny
  • 100 g cibuľe
  • 300 ml červeného vína
  • 3 ks bobkového listu
  • 4 ks nového korenia
  • 1 l vývaru
  • 1 kg zemiakov
  • 75 g masla
  • 75 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
  • 100 g jarnej cibuľky
  • 20 g pažítky
  • 1 menšiu cuketu
  • 50 g hladkej múky

Postup prípravy

  1. Hovädzie mäso očistíme a opražíme na olivovom oleji.
  2. Keď je mäso opražené z každej strany, vyberieme ho, pridáme cibuľu a časť koreňovej zeleniny a tiež opražíme a zapražíme múkou.
  3. Podlejeme vínom a necháme zovrieť.
  4. Pridáme vývar a korenie, vložíme mäso späť a varíme, kým nie je mäkké.
  5. Nakoniec vyberieme korenie.
  6. Zemiaky uvaríme, rozpučíme s maslom, pridáme Gazdovský jogurt a vyšľaháme na hladké pyré.
  7. Nakoniec pridáme nakrájanú pažítku a jarnú cibuľku.
  8. Zvyšok koreňovej zeleniny a cuketu nakrájame, blanšírujeme a opražíme na masle.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/

Hovädzie na červenom víne so zemiakovým pyré a restovanou zeleninou
5 (100%) 1 hlas[ov]
Tlačové správy
Tlačové správy a články našich partnerov, partnerských portálov a organizácií. Nahliadnite do noviniek rôznych služieb, príprav podujatí a noviniek v komerčnej sfére. Aj Vaša zaujímavosť, činnosť, alebo výrobok, môže byť v článku. Napíšte nám.
Viac:
Vesmír, hviezdy
Z vesmíru sa ozýva signál vzdialený 3 miliardy svetelných rokov

modrina
Prečo sa robia modriny, ako vznikajú a zdravotné komplikácie

bicykel a bicyklovanie
Príprava a údržba bicykla na sezónu: ako postupovať?

Zavrieť