Dobré víno patrí nielen k jedlu, ale aj do jedla. Rovnako ako jogurty Hollandia. Preto juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR nelenila a pripravila jesenný recept, ktorý má všetko. Hovädzie na červenom víne so zemiakovým pyré a restovanou zeleninou. Hovädzie je obľúbenou surovinou kulinárskej kuchyne, ale aj tých, čo si pochutia na ťažko zameniteľnej chuti.
Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 4 porcie
Budeme potrebovať:
- 1 kg hovädzieho mäsa
- 300 g koreňovej zeleniny
- 100 g cibuľe
- 300 ml červeného vína
- 3 ks bobkového listu
- 4 ks nového korenia
- 1 l vývaru
- 1 kg zemiakov
- 75 g masla
- 75 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
- 100 g jarnej cibuľky
- 20 g pažítky
- 1 menšiu cuketu
- 50 g hladkej múky
Postup prípravy
- Hovädzie mäso očistíme a opražíme na olivovom oleji.
- Keď je mäso opražené z každej strany, vyberieme ho, pridáme cibuľu a časť koreňovej zeleniny a tiež opražíme a zapražíme múkou.
- Podlejeme vínom a necháme zovrieť.
- Pridáme vývar a korenie, vložíme mäso späť a varíme, kým nie je mäkké.
- Nakoniec vyberieme korenie.
- Zemiaky uvaríme, rozpučíme s maslom, pridáme Gazdovský jogurt a vyšľaháme na hladké pyré.
- Nakoniec pridáme nakrájanú pažítku a jarnú cibuľku.
- Zvyšok koreňovej zeleniny a cuketu nakrájame, blanšírujeme a opražíme na masle.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/