Dobré víno patrí nielen k jedlu, ale aj do jedla. Rovnako ako jogurty Hollandia. Preto juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR nelenila a pripravila jesenný recept, ktorý má všetko. Hovädzie na červenom víne so zemiakovým pyré a restovanou zeleninou. Hovädzie je obľúbenou surovinou kulinárskej kuchyne, ale aj tých, čo si pochutia na ťažko zameniteľnej chuti.
Čas prípravy: 40 minút Počet porcií: 4 porcie
Budeme potrebovať:
1 kg hovädzieho mäsa
300 g koreňovej zeleniny
100 g cibuľe
300 ml červeného vína
3 ks bobkového listu
4 ks nového korenia
1 l vývaru
1 kg zemiakov
75 g masla
75 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
100 g jarnej cibuľky
20 g pažítky
1 menšiu cuketu
50 g hladkej múky
Postup prípravy
Hovädzie mäso očistíme a opražíme na olivovom oleji.
Keď je mäso opražené z každej strany, vyberieme ho, pridáme cibuľu a časť koreňovej zeleniny a tiež opražíme a zapražíme múkou.
Podlejeme vínom a necháme zovrieť.
Pridáme vývar a korenie, vložíme mäso späť a varíme, kým nie je mäkké.
Nakoniec vyberieme korenie.
Zemiaky uvaríme, rozpučíme s maslom, pridáme Gazdovský jogurt a vyšľaháme na hladké pyré.
Nakoniec pridáme nakrájanú pažítku a jarnú cibuľku.
Zvyšok koreňovej zeleniny a cuketu nakrájame, blanšírujeme a opražíme na masle.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/
Tlačové správy a články našich partnerov, partnerských portálov a organizácií. Nahliadnite do noviniek rôznych služieb, príprav podujatí a noviniek v komerčnej sfére. Aj Vaša zaujímavosť, činnosť, alebo výrobok, môže byť v článku. Napíšte nám.
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
0 komentárov