ZN.SK
Raňajkový jogurt, Hollandia

Recepty: raňajkový jogurt s krúpami a ovocím

K prázdninovému leňošeniu pri vodealebo na chate sa ideálne hodiapokrmy, ktorésú ľahké, ovocné a rýchlo hotové. To isté platí aj preletné raňajky.

K prázdninovému leňošeniu pri vodealebo na chate sa ideálne hodiapokrmy, ktorésú ľahké, ovocné a rýchlo hotové. To isté platí aj preletné raňajky. Ranné jedlo by nás malo zasýtiť a vybaviťdostatkom energie na dopoludnie, rozhodne by sme sa ale nemali prejesť. Skveloualternatívousúkrúpy. Malé obilné zrnká v sebe skrývajú poriadnu dávku vitamínov B a E, sú bohaté na vápnik, horčík, zinok, selén, fosfor, železo i vlákninu. Vyskúšajteich zmiešať s jogurtom zrejúcim v tégliku (napr. Hollandia) a čerstvým ovocím. Získate raňajky, ktorá vás doslova nakopnú do nového dňa.

Raňajkový jogurt, Hollandia

Doba prípravy: 45 minút

Na prípravu jednej porcie budete potrebovať:

  • 50 gramov krúp
  • 200 gramovbieleho Gazdovského jogurtu Hollandia
  • 1 lyžica medu alebo agávového sirupu
  • Hrsť obľúbeného ovocia (napr. malín, borievok, jahôd, hroznového vína…)

Postup:

Raňajkové misky sú jednoduché na prípravu. V podstate stačí všetky ingrediencie s citompremiešať a rovno servírovať. Na začiatok si pripravíme krúpy. Obilné zrnká prepláchneme, vysypeme do hrnca a zalejeme vodou. Varíme do zmäknutia približne 30 minút, následne scedíme, prepláchneme studenou vodou a znovu poriadne scedíme. Do misky nalejeme jogurt ochutený medom alebo agávovým sirupom, pridáme krúpy, opláchnuté, pokrájané ovocie a môžeme podávať.

Tip: Pokiaľ chcete ráno ušetriť ešte viac času, pripravte si krúpy do zásoby. Uvarené vydržia v chladničke aspoň štyri dni.

Mohlo by zaujímať tiež:

ZN.SK

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu