Fettuccine, v Taliansku obľúbený typ cestovín, znamenajú v preklade „malé stužky“. Pôvodom pochádzajú z rímskej a z toskánskej kuchyne a ich história sa píše už od renesancie. Ploché dlhé cestoviny môžu pripomínať rezance. Dokonca rozlišujeme medzi fettuce širokými cca 13 mm a fettucelle široké cca 3,2 mm. Ani pri týchto cestovinách sa však nekladú medze tomu, ako ich použijete. Výborné sú s ľahkým mletým mäsom, syrovými omáčkami a vynikajúce môžu byť s rybacím mäsom.
Pripravíme si rybu. Zubáča umyjeme, osušíme, pokvapkáme limetkovou šťavou, osolíme aokoreníme ho. Na panvici ho pečieme najprv kožou dole 10 minút, potom naopak 5 minút.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
Cibuľu nakrájame na kocky a šampiňóny olúpeme a taktiež nakrájame.
V hrcni zohrejeme lyžicu olivového oleja, orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané huby a túto zmes osolíme aposypeme červenou paprikou. Miešame aspoň 3 minúty a následne vlejeme do hrnca smotanu.
Pridáme na tenko nastrúhany syr amiešame, kým sa neroztopí. Omáčku privedieme k varu a hneď potom pridáme maslo. Keď sa roztopí vypneme sporák.
Uvarené cestoviny pridáme k omáčike aporiadne premieš Pridáme aj nasekaný koriander a podávame.
Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
0 komentárov