Recepty: sumček pečený v balíčku a zaujímavé fakty o tomto mäse

Recepty: sumček pečený v balíčku a zaujímavé fakty o tomto mäse

Sumček je obľúbenou rybou medzi rybármi, aj medzi konzumentmi rýb. Nie len Vianoce, ale celý rok je ich sezónou. Môže byť ľahkou náhradou za ťažšieho kapra. Zaujímavý je jemným mäsom s nízkym obsahom tuku s obsahom bielkovín. Ako sladkovodná ryba chovaná aj na Slovensku je bežnou súčasťou domácich dodávateľov rybieho mäsa. Jeho mäso má vyššiu kvalitu a najmä nemá vnútro svalové kosti, ktoré by mohli počas jedenia nepríjemne prekvapiť. má vyšší obsah omega 3 a omega 6 mastných kyselín a azda najvýraznejšiu prednosť – nezapácha rybinou. Tým je veľmi atraktívnou rybou pre príležitostných konzumentov rýb, ktorí ryby neobľubujú práve kvôli pachu.

pečený sumček v balíčku

Počet porcií :

  • 4 porcie

Doba prípravy:

  • Cca 60 minút

Čo budeme potrebovať :

  • 800 g filet sumčeka bez kože
  • Soľ
  • Korenie
  • Citrónovú šťavu
  • Čerstvý koriander
  • 500 g zemiakov
  • 250 g cukety
  • 250 g cherry paradajok
  • Lyžičku sušeného oregana
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • Papier na pečenie

Postup :

  1. Zemiaky v šupke poriadne umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cuketu a paradajky taktiež nakrájame.
  2. Vo väčšej miske zmiešame zeleninu, osolíme ju, pridáme lyžicu olivového oleja, sušené oregano anasekaný čerstvý koriander. Túto zmes premiešame a necháme chvíľu postáť, aby cuketa a paradajky pustili šťavu.
  3. Sumčeka opláchneme, nakrájame na 4 kusy, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme aokoreníme ho.
  4. Pripravíme si papier na pečenie, z ktorého odrežeme 4 obdlžníky a taktiež zapekaciu misu kam budeme balíčky ukladať.
  5. Na dno každého papiera lyžicou ukladáme zeleninu, bez šťavy ktorá sa nám vytvorila. Na vrch uložíme kúsok ryby.
  6. Na rybu položíme stonky čerstvého koriandra a takto pripravené balíčky zaviažeme adáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na 35-40 minút.

pečený sumček v balíčku

Viac na www.zrodene.eu

Zdroj: Zrodené v EÚ


Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.