Margarita má svoje vlastnosti, ktoré každý barman veľmi dobre pozná. Veď ide o jeden z najznámejších a tiež základných miešaných alkoholických nápojov. Jeden z tých, kde hrá Cointreau ako známy pomarančový likér svoju dôležitosť. Je to pre vlastnosti chuťové, aj vlastnosti konzistencie. Spôsob, akým sa píše a vyslovuje („kvantro“) je hlboko vrytý do pamäte každého jedného študenta gastronómie a účastníka barmanských kurzov. Likér je pritom dostupný v normálnom maloobchode. Docieliť a priblížiť sa výsledku, aký poznáte z podnikov, sa dá pritom aj doma.
Recepty na Margaritu a jej ďalšie varianty
CLASSIC MARGARITA
- 3 cl Cointreau
- 5 cl Blanco Tequila
- 2 cl čerstvá limetková šťava
Pri príprave tradičnej Margarity sa bez Cointreau jednoducho nezaobídete. Na jej prípravu jednoducho dobre pretraste všetky ingrediencie v shakeri s ľadom, preceďte ich do pohára na Margaritu ozdobeného soľou a pridajte plátok limetky. Potom už nezostáva nič iné, než si vychutnať ľadovo osviežujúci drink plný citrusových tónov.
STRAWBERRY BASIL MARGARITA
- 2 cl Cointreau
- 4 cl Blanco Tequila
- 2 cl čerstvá limetková šťava
- 2 jahody
- 2 lístky bazalky
Recept na jahodovú Margaritu poteší všetkých milovníkov ovocných drinkov – je to totiž rovnaký jednoduchý a rýchly recept na klasiku. Všetky ingrediencie vrátane nadrobno nakrájaných jahôd alebo nadrobno nakrájanej bazalky vložte do shakera, dobre pretraste s ľadom a preceďte do pohára na Margaritu, ktorý môžete obaliť soľou. Potom už len dozdobte bazalkou, jahodami a môžete si pripiť.
COCONUT GINGER MARGARITA
- 3 cl Cointreau
- 2 cl Blanco Tequila
- 3 cl kokosová voda
- 3 cl čerstvá limetková šťava
- 5 plátkov čerstvého zázvoru
Ak chcete, aby sa vaše leto nieslo na vlne exotiky, ťažko nájdete lepší drink než práve Margaritu s kokosom a zázvorom. Aj tento recept je veľmi jednoduchý. Stačí dať všetky ingrediencie vrátane tenkých plátkov zázvoru do shakera, dobre pretraste s ľadom a preceďte do pohára na Margaritu, ktorý môžete pred ochutnávkou ozdobiť tenkým plátkom zázvoru a soľou.