Hot-dog je rýchlo pripraviteľný a chuťovo jasný. Kúpime ho na pumpe, v bežných stánkoch, na festivaloch a všade tam...
Pečená marinová ryba, ktorá žije? V Číne takúto pochúťku už poznajú. Žiada si precíznu rýchlu prípravu, pri ktorej ryba stále žije...
Čo sú to anglické raňajky, ktoré niektoré hotely uvádzajú v rámci stravovania? Čím sú zaujímavé, čo obsahujú a aká je ich história?
Ako využiť banánovú šupku v kuchyni alebo v záhrade? Prekvapivo je mimoriadne hodnotná z hľadiska výživy, aj jej olejov a draslíka.
Sannakji by na prvé počutie znelo celkom nevinne. Vzdialená kultúra a jazyk však môže byť pre nás vzdialený aj hlavnou surovinou, ktorá je...
Rum, sladký a aromatický alkoholický nápoj, má bohatú históriu. Pre obľubu vo filmovom priemysle a pre spojenie s tým karibským má úzke...
Kasu Marzu sa vyrába na Sardínii z ovčieho mlieka na niekoľkých farmách aj dnes. Zväčša ide o miestnu výrobu a nie veľké syrárske podniky...
Gin je alkoholický nápoj, ktorý je charakterizovaný svojou dominantnou chuťou a vôňou jalovca (Juniperus communis) a iných bylín a korenia...
Prečo má investovanie do drahého alkoholu význam a pre koho je určené? Je Whiskey za 26 000 vlastne určená na pitie a prečo sa oplatí?
Gabo Kocák nie je len bežný kuchár. Je to umelec, ktorý neváha prehodiť kulinárske zvyky hore nohami a pridať k tradičným slovenským...