ZN.SK
Rib Eye steak

Recepty: Grilované „Rib Eye“ steaky s omáčkou chimichurri

Na omáčku chimichurri zmiešajte ocot s citrónovou šťavou, cesnakom, polovicou soli a čierneho korenia, štipľavými chilli vločkami a bobkovým listom.

Zľavy na wellness pobyty

Grilovačku si môžete dopriať pokojne aj v zime. Hoci nie je sezóna a nie je počasie na klasický gril, ten elektrický si môžete zapnúť na balkóne či terase aj v chladnejšom počasí, či hneď ako roztopí ľad. V spolupráci s Tefal vám prinášame tip venovaných grilovačke. Ako výrobca konceptu Aromati-q totiž priniesol dizajn klasického krbu a vôňu dreva do elektrického grilu. S roštom, ktorý môžete umývať v umývačke.

Rib Eye steak

Grilované „Rib Eye“ steaky s omáčkou chimichurri

Pre 2 osoby potrebujete: 2 PL (30 ml) červeného vinného octu, 1 PL (15 ml) citrónovej šťavy, 4 strúčiky cesnaku (veľmi jemne nasekané), po 1 ČL (5 ml) soli a čierneho korenia, ½ ČL (2 ml) štipľavých chilli vločiek, 1 bobkový list, 3 PL (45 ml) olivového oleja, ½ hrnčeka (125 ml) petržlenovej vňate (nasekanej najemno), 2 „rib eye“ steaky, každý asi 175 g

Postup:

Na omáčku chimichurri zmiešajte ocot s citrónovou šťavou, cesnakom, polovicou soli a čierneho korenia, štipľavými chilli vločkami a bobkovým listom. Primiešajte olivový olej a šľahajte, kým sa všetko pekne neprepojí. Pridajte petržlenovú vňať. Nechajte aspoň 15 minút odstáť. Bobkový list odstráňte. Medzitým osušte steaky papierovou utierkou. Z oboch strán ich posypte zvyšnou soľou a čiernym korením. Zapnite gril a zvoľte program Červené mäso. Platničky trochu postriekajte olejom v spreji. Keď prestane kontrolka blikať fialovo, položte steaky na gril a zavrite veko. Počkajte, kým sa farba kontrolky nezmení podľa vami požadovaného stupňa úpravy: na žltú (rare), na oranžovú (medium) alebo na červenú (well done). Steaky presuňte na tanier a zakryte alobalom. Nechajte 5 minút odpočívať. Omáčku chimichurri podávajte samostatne alebo ňou mäso trochu pokvapkajte.

Mohlo by zaujímať tiež:

ZN.SK

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.



Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu