Recepty: Grilované „Rib Eye“ steaky s omáčkou chimichurri

Recepty: Grilované „Rib Eye“ steaky s omáčkou chimichurri

Grilovačku si môžete dopriať pokojne aj v zime. Hoci nie je sezóna a nie je počasie na klasický gril, ten elektrický si môžete zapnúť na balkóne či terase aj v chladnejšom počasí, či hneď ako roztopí ľad. V spolupráci s Tefal vám prinášame tip venovaných grilovačke. Ako výrobca konceptu Aromati-q totiž priniesol dizajn klasického krbu a vôňu dreva do elektrického grilu. S roštom, ktorý môžete umývať v umývačke.

Rib Eye steak

Grilované „Rib Eye“ steaky s omáčkou chimichurri

Pre 2 osoby potrebujete: 2 PL (30 ml) červeného vinného octu, 1 PL (15 ml) citrónovej šťavy, 4 strúčiky cesnaku (veľmi jemne nasekané), po 1 ČL (5 ml) soli a čierneho korenia, ½ ČL (2 ml) štipľavých chilli vločiek, 1 bobkový list, 3 PL (45 ml) olivového oleja, ½ hrnčeka (125 ml) petržlenovej vňate (nasekanej najemno), 2 „rib eye“ steaky, každý asi 175 g

Postup:

Na omáčku chimichurri zmiešajte ocot s citrónovou šťavou, cesnakom, polovicou soli a čierneho korenia, štipľavými chilli vločkami a bobkovým listom. Primiešajte olivový olej a šľahajte, kým sa všetko pekne neprepojí. Pridajte petržlenovú vňať. Nechajte aspoň 15 minút odstáť. Bobkový list odstráňte. Medzitým osušte steaky papierovou utierkou. Z oboch strán ich posypte zvyšnou soľou a čiernym korením. Zapnite gril a zvoľte program Červené mäso. Platničky trochu postriekajte olejom v spreji. Keď prestane kontrolka blikať fialovo, položte steaky na gril a zavrite veko. Počkajte, kým sa farba kontrolky nezmení podľa vami požadovaného stupňa úpravy: na žltú (rare), na oranžovú (medium) alebo na červenú (well done). Steaky presuňte na tanier a zakryte alobalom. Nechajte 5 minút odpočívať. Omáčku chimichurri podávajte samostatne alebo ňou mäso trochu pokvapkajte.

Ohodnoťte článok post
Mohlo by zaujímať tiež:
Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.