Hollandia na zdravej vlne: BIO gazdovský jogurt a BIO čokoláda

Hollandia Bio selský čokoláda

Trend BIO potravín je doménou najmä posledného desaťročia, kedy v záujme získať potraviny z prírodných neumelých chovov a záhrad vytvorilo imidžovú skratku BIO. BIO je dobré, pokiaľ máte akékoľvek ťažkosti a trpíte precitlivenosťou na chemické látky, konzervačné látky, či umelé farbivá. Výrobca jogurtov Hollandia, ktoré majú svoje zastúpenie v bežných predajniach aj supermarketoch, stavilo, podobne ako mnoho iných, na BIO suroviny. BIO mlieko je už dlhšie súčasťou ich jogurtov, ktoré sú ďalej ochutené viacerými príchuťami.

Hollandia jogurt čokoláda

Tou najnovšou je bio čokoláda

Bio čokoláda, ako nová príchuť bio jogurtov má svoje prednosti. Či už v rámci ochutnávok priamo v supermarketoch, alebo vďaka reálnemu nákupu, sa dá ochutnať kombinácia typického mierne kyslého jogurtu a celkom nová čokoládová chuť uložená na spodku téglika. Nejde o kúsky čokolády, ale čokoládovú riedku zmes, ktorá sa ľahko zmieša so zvyškom, chutí ako čokoláda a už podľa chuti možno rozpoznávať kakao.

„Jogurt selský“

Jogurt, ktorý je súčasťou série výrobkov známych ako BIO Gazdovský, sa vo všetkých materiáloch pýši mliekom od overených dodávateľov a samozrejme taktiež baktériami Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus, ktoré do svojich kampaní pripájajú niektorí výrobcovia jogurtov, hoci zastúpenie týchto baktérií je v kvalitnom jogurte úplnou samozrejmosťou. Výrobok neobsahuje žiadne zahusťovadlá, lepok, škroby. Mierne kyslastá chuť jogurtu sa vyrovnáva chuťou čokolády, čo sa napríklad ovociu nedarí s takou ľahkosťou.

Mohlo by zaujímať tiež:
Tomáš Šéfredaktor magazínu ZN.SK, nadšenec pre Slovensko, jeho kultúru, zaujímavosti historické aj nehistorické, svet ako taký, aj vedu a techniku. Zaujíma ho viacero oblastí, svetové kuriozity, rekordy, aj cestovanie. Aj preto sa snaží o tvorbu nevyhradenú len na jednu oblasť.