Čo by to bolo za prázdniny bez sladkých dezertov? V horúcom lete, skôr než čokoládové a maslové torty, ktoré môžu pôsobiť ťažko a rýchlo sa roztekajú, ocení celé vaše okolie ľahké nepečené torty. Nepečená torta je celoročne lákavý dezert. Podáva sa chladená a možno ju doplniť akýmkoľvek obľúbeným ovocím. Skúste tortu navyše obohatiť o cukríky Haribo, úspech u detí tak bude zaručený!
Nepečená torta: ako na to?
Ingrediencie:
1 kg polotučného tvarohu
100–150 g cukru (alebo ešte lepšie 2 mäkké prezreté banány)
200 g dlhých cukrárskych
100 g guľatých detských
200 g ovocia podľa chuti (jahody, maliny, ananás)
Balenie Haribo Tropifrutti
Postup:
Tvaroh dajte do misky robota a pridajte cukor. Najskôr len 100g a vyskúšajte, či vám vyhovuje chuť krému. Môžete pridať aj viac cukru, ale v kombinácii s ovocím to väčšinou nie je nutné. Krém je možné osladiť napríklad aj medom alebo dvoma zrelými rozšľahanými banánmi.
Nasaďte metličku na šľahanie a vymiešajte krém.
Pripravte si otváraciu tortovú formu s priemerom maximálne 18–19 cm. Kto má väčšiu formu, musí pridať ešte 500g tvarohu.
Dno formy vyložte kolieskom vystrihnutým z papiera na pečenie, aby sa vám potom s tortou lepšie manipulovalo. Formu zavrite a na dno s papierom na pečenie vyskladajte guľaté piškóty. Okolo formy naukladajte dlhé cukrárske piškóty tak, aby pocukrovaná strana bola z vonkajšej strany torty. Piškóty ukladajte postupne a vždy ich zaistite lyžicou krému, aby nepadali. Ukladajte jednu vedľa druhej.
Keď bude celý obvod torty obložený piškótami, pridajte do formy ešte trochu krému a uhlaďte prvú vrstvu. Na tú naskladajte vrstvu ovocia nakrájaného na plátky.
A takto postupujte ďalej. Na vrstvu ovocia pôjde krém, potom ďalšia vrstva guľatých detských piškót, zase vrstva krému, vrstva ovocia, vrstva krému a úplne navrch vrstva piškót. Nevrstvite až k hornému okraju piškót, nezabudnite, že ešte príde vrstva Haribo. Tortu zakončenú vrstvou piškót dajte vychladiť cez noc do chladničky.
Pred podávaním zložte okraj tortovej formy a tortu presuňte na podnos. Okolo torty pevne uviažte širšiu mašľu. Je to ozdoba, ktorá ale zároveň drží tortu pekne pohromade. Tesne pred podávaním na vrch torty nasypeme cukríky Haribo Tropifrutti. Pekne ich upravte a servírujte. Nepečená torta je na svete.
Tlačové správy a články našich partnerov, partnerských portálov a organizácií. Nahliadnite do noviniek rôznych služieb, príprav podujatí a noviniek v komerčnej sfére. Aj Vaša zaujímavosť, činnosť, alebo výrobok, môže byť v článku. Napíšte nám.
Stránka používa cookies pre poskytovanie kvalitných služieb. Prosíme, odsúhlas používanie cookies, ale môžeš aj nesúhlasiť. SÚHLASÍMOdmietnuťPrečítať viac
Nastavenia: Osobné údaje a cookies
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
0 komentárov