Chceli by ste prekvapiť svojich hostí lahodným dezertom a zároveň ich vyskúšať, či v ňom zacítia nečakanú ingredienciu? Potom je pre vás ideálnym receptom práve čokoládové suflé s kozím syrom, kávovým mascarpone a kamienkami z bielej čokolády. Poďme na to! Článok vychádza v spolupráci s reláciou So šéfkuchárom okolo sveta na TV Paprika.
Na suflé budete potrebovať:
200 g masla
200 g tmavej čokolády Callebaut
140 g múky
160 g cukru
4 vajíčka
50 g kakaa
20 g mandlí
20 g kozieho syra
250 g mascarpone
100 ml espresa
70 g práškového cukru
150 g bielej čokolády
100 g vody
100 g cukru
kvety alebo ovocie na ozdobu
Ako na to?
Z masla, čokolády múky, vajec, kakaa, mandlí a cukru si spravíme cesto, ktoré nalejeme do formičiek.
Do stredu každého suflé pridáme kúsok kozieho syra.
Pečieme na 175 stupňov tak, aby nám suflé zostalo v strede tekuté, čiže približne 10-12 minút.
Z mascarpone, kávy a cukru spravíme krém, ktorý dáme do chladu.
Bielu čokoládu roztopíme a držíme v teple.
Vodu a cukor privedieme do varu a varíme pri teplote 123 stupňov.
Čokoládu dáme do miešača, pomaly prilievame cukor a miešame pokiaľ nám nevzniknú malé čokoládové kamienky.
Podávame spolu so suflé a kávovým mascarpone.
Sledujte reláciu So šéfkuchárom okolo sveta s Gabom Kocákom od 17. októbra o 21:30 na TV Paprika. Môžete sa naučiť variť aj s použitím čerstvých sezónnych surovín s reláciou Štyri ročné obdobia so šéfkuchárom Jiřím Halamkom od 12. októbra o 20:00 na TV Paprika.
Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.
Stránka používa cookies pre poskytovanie kvalitných služieb. Prosíme, odsúhlas používanie cookies, ale môžeš aj nesúhlasiť. SÚHLASÍMOdmietnuťPrečítať viac
Nastavenia: Osobné údaje a cookies
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
0 komentárov