Chceli by ste prekvapiť svojich hostí lahodným dezertom a zároveň ich vyskúšať, či v ňom zacítia nečakanú ingredienciu? Potom je pre vás ideálnym receptom práve čokoládové suflé s kozím syrom, kávovým mascarpone a kamienkami z bielej čokolády. Poďme na to! Článok vychádza v spolupráci s reláciou So šéfkuchárom okolo sveta na TV Paprika.
Na suflé budete potrebovať:
200 g masla
200 g tmavej čokolády Callebaut
140 g múky
160 g cukru
4 vajíčka
50 g kakaa
20 g mandlí
20 g kozieho syra
250 g mascarpone
100 ml espresa
70 g práškového cukru
150 g bielej čokolády
100 g vody
100 g cukru
kvety alebo ovocie na ozdobu
Ako na to?
Z masla, čokolády múky, vajec, kakaa, mandlí a cukru si spravíme cesto, ktoré nalejeme do formičiek.
Do stredu každého suflé pridáme kúsok kozieho syra.
Pečieme na 175 stupňov tak, aby nám suflé zostalo v strede tekuté, čiže približne 10-12 minút.
Z mascarpone, kávy a cukru spravíme krém, ktorý dáme do chladu.
Bielu čokoládu roztopíme a držíme v teple.
Vodu a cukor privedieme do varu a varíme pri teplote 123 stupňov.
Čokoládu dáme do miešača, pomaly prilievame cukor a miešame pokiaľ nám nevzniknú malé čokoládové kamienky.
Podávame spolu so suflé a kávovým mascarpone.
Sledujte reláciu So šéfkuchárom okolo sveta s Gabom Kocákom od 17. októbra o 21:30 na TV Paprika. Môžete sa naučiť variť aj s použitím čerstvých sezónnych surovín s reláciou Štyri ročné obdobia so šéfkuchárom Jiřím Halamkom od 12. októbra o 20:00 na TV Paprika.
Ohodnoťte článok post
Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
0 komentárov