Chceli by ste prekvapiť svojich hostí lahodným dezertom a zároveň ich vyskúšať, či v ňom zacítia nečakanú ingredienciu? Potom je pre vás ideálnym receptom práve čokoládové suflé s kozím syrom, kávovým mascarpone a kamienkami z bielej čokolády. Poďme na to! Článok vychádza v spolupráci s reláciou So šéfkuchárom okolo sveta na TV Paprika.
Na suflé budete potrebovať:
- 200 g masla
- 200 g tmavej čokolády Callebaut
- 140 g múky
- 160 g cukru
- 4 vajíčka
- 50 g kakaa
- 20 g mandlí
- 20 g kozieho syra
- 250 g mascarpone
- 100 ml espresa
- 70 g práškového cukru
- 150 g bielej čokolády
- 100 g vody
- 100 g cukru
- kvety alebo ovocie na ozdobu
Ako na to?
- Z masla, čokolády múky, vajec, kakaa, mandlí a cukru si spravíme cesto, ktoré nalejeme do formičiek.
- Do stredu každého suflé pridáme kúsok kozieho syra.
- Pečieme na 175 stupňov tak, aby nám suflé zostalo v strede tekuté, čiže približne 10-12 minút.
- Z mascarpone, kávy a cukru spravíme krém, ktorý dáme do chladu.
- Bielu čokoládu roztopíme a držíme v teple.
- Vodu a cukor privedieme do varu a varíme pri teplote 123 stupňov.
- Čokoládu dáme do miešača, pomaly prilievame cukor a miešame pokiaľ nám nevzniknú malé čokoládové kamienky.
- Podávame spolu so suflé a kávovým mascarpone.
Sledujte reláciu So šéfkuchárom okolo sveta s Gabom Kocákom od 17. októbra o 21:30 na TV Paprika. Môžete sa naučiť variť aj s použitím čerstvých sezónnych surovín s reláciou Štyri ročné obdobia so šéfkuchárom Jiřím Halamkom od 12. októbra o 20:00 na TV Paprika.