Dračie ovocie, alebo aj Pitahaya, prípadne dragon fruit, plod kaktusu, je lahodné exotické ovocie, ktoré by sme chuťou mohli prirovnať ku kiwi
Od víťazstva Jirka Halamku v kulinárskej súťaži Master Chef uplynulo už päť rokov. Za tú dobu stihol založiť cateringovú firmu, otvoriť a zavrieť reštauráciu...
Srdcom každej dobrej reštaurácie je kuchyňa so špičkovým gastro vybavením, vďaka ktorému sa jedlo rýchlo a ľahko pripravuje i servíruje.
Listy banánovníka majú mimoriadne zaujímavé vlastnosti. Sú zdravé, ekologické, nahradia nám taniere, dá sa v nich variť...
Kvalitný kuchársky nôž je základom každej kuchyne. V kombinácii s jednoduchými krájacími technikami s ním ľahko zvládnete širokú...
Už veríte, že krájanie nie je žiadna veda? Na krájanie uhorky vám ukážeme ako využiť novo nadobudnuté zručnosti pre hravé varenie
Krájanie mrkvy na Julienne, Macedoine, Brunoise, Paysanne a Mirepoix nemusí byť výsadou šéfkuchárov. S pomocou niekoľkých jednoduchých..
Nakrájaná cibuľa je základom mnohých pokrmov. Naučte sa s nami tú správnu techniku. Tajomstvo spočíva v kombinácii vertikálnych a horizontálnych rezov.
Dnes existuje množstvo receptov ako vyrobiť a uvariť ovocný džem. Základom každého džemu je však ovocie a cukor. Nič ďalšie nie je nutné.
Dnes sa rozlišuje medzi druhmi mäsa... Medzi nimi má množstvo svojich výhod najmä mäso hydinové. Mäso hydiny má vysoký obsah bielkovín...