Pustite jar do kuchyne: veľkonočné pečenie a machové cupcakes
Jar klope na dvere a s ním aj veľkonočné sviatky. Nechajte sa inšpirovať hravým receptom na sladké cupcakes a pripravte oblievačom štýlovú…
Jar klope na dvere a s ním aj veľkonočné sviatky. Nechajte sa inšpirovať hravým receptom na sladké pohostenie a pripravte oblievačom štýlovú výslužku v podobe sviežich machových cupcakes. Uvidíte, že s nimi budete žať veľký úspech, naviac potešíte aj prípadných sviatočných hostí.
Zelená je farba jari, veď akonáhle slniečko trochu prehreje vychladnutú pôdu, hneď sa všetko zazelená a na svete je tak nejak radostnejšie. Nechajte sa inšpirovať a preneste túto farbu aj na váš sviatočný stôl. Fantázii sa medze nekladú a dvojnásobne to platí v kuchyni. Pripravte tento rok na oslavu Veľkej noci jedinečné pohostenie, ktoré ocenia deti aj dospelí. Pre milovníkov sladkého upečte machové cupcakes zdobené cukríkmi Haribo v tvare kytičiek. Uvidíte, že rodine aj priateľom budú chutiť tak, že sa ani nenazdáte a stôl bude čoskoro prázdny. S prípravou veselých cupcakes a ich zdobením vám môžu pomôcť aj deti, je to zábava.
Machové cupcakes
Ingrediencie:
Na cesto:
- 300 g čerstvého baby špenátu
- šťava z 1 citrónu
- 50 ml vody
- 250 g masla izbovej teploty
- 250 g cukru krupice
- 6 vajec
- 450 g polohrubej múky
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
Na krém:
- 500 g mascarpone
- cukor podľa chuti (skôr len jemne)
- čerstvé jahody
- Haribo Flower Power
Postup:
- Špenát spolu s citrónovou šťavou a vodou rozmixujte najemno.
- Oddeľte bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte pevný sneh.
- Maslo vyšľahajte s cukrom. Keď je zmes kompaktná, pridávajte po jednom žĺtky a zašľahávajte ich.
- Múku zmiešajte so štipkou soli a práškom do pečiva.
- Všetko (rozmixovaný špenát, bielkový sneh, maslo so žĺtkami a cukrom, múku) opatrne premiešajte.
- Pripravené cesto nalejte do papierových formičiek na mufiny. Z cesta pripravíte cca 24 – 32 kúskov, podľa toho, akú veľkú máte formu.
- Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C, približne 30 minút. Či sú upečené zistíte tak, že do niektorého z nich pichnete špajľou. Keď vyjde čistá alebo obalená omrvinkami, sú hotové.
Všetky cupcakes nechajte vychladnúť a potom zdobte krémom. Krém pripravíte jednoducho vyšľahaním mascarpone s cukrom. Nie je potrebné príliš sladiť. K machovým korpusom sa viac hodí jemne sladký krém. Nakoniec ozdobte každý cupcake kytičkou Haribo Flower Power a čerstvou jahodou.