Recept: mrkvový cheesecake a originálne privítanie Veľkej Noci

Recept: mrkvový cheesecake a originálne privítanie Veľkej Noci

Baránok a mazanec, to je klasika, bez ktorej sa tradičná Veľká noc skrátka nezaobíde. Ak chcete tento rok vyskúšať aj niečo viac hravé, stavte na lahodný mrkvový cheesecake, po ktorom sa bude oblizovať celá rodina. Tejto tortičke dodáva šťavu sladká mrkva a farebnú jarnú hravosť zase HARIBO Jelly Beans, želé cukríky pripomínajúce nafarbené vajíčka. Zapojte do prípravy aj malých pomocníkov, ktorí vám pomôžu dezert ozdobiť k dokonalosti. Pozvite si jar domov so všetkým čo k nej patrí a užite si veselú Veľkú noc.

Mrkvový cheescake Veľká Noc

Recept na veľkonočný mrkvový cheesecake s Haribo Jelly Beans

INGREDIENCIE

  • Korpus (forma s priemerom 24 cm)
  • 200 g karamelových sušienok
  • 50 g mletých pekanových orechov
  • 50 g nadrobno nastrúhanej mrkvy
  • 40 g rozpusteného masla

Náplň

  • 700 g čerstvého smotanového syra
  • 200 g kyslej smotany
  • 150 g cukru kryštál
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 taká istá lyžička vanilkového extraktu
  • 3 lyžice hladkej múky

Na ozdobu

  • 150 g čerstvého smotanového syra
  • 30 g smotany na šľahanie
  • 30 g cukru múčky
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • HARIBO Jelly Beans

Mrkvový cheescake Veľká Noc

Postup prípravy cheesecakeu

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Dno guľatej otvárateľnej formy vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom. Sušienky rozdrvíme najemno a zmiešame s orechmi, mrkvou a rozpusteným maslom. Potom zmes natlačíme do formy tak, aby dno bolo rovnomerne pokryté. Následne dáme na 10 minút predpiecť.
  2. Pripravíme si krémovú náplň. V mixéri na nízkych otáčkach prešľaháme syr, kyslú smotanu, cukor, citrónovú šťavu a kôru a vanilkový extrakt. Po jednom zašľaháme vajíčka a po lyžiciach aj múku. Krém nalejeme na predpečený korpus a uhladíme stierkou.
  3. Teplotu v rúre znížime na 150 °C. Formu dáme na prostrednú mriežku a pod ňu hlbší pekáč, do ktorého nalejeme vriacu vodu. Cheesecake pečieme cca 55-60 minút, stred by mal byť takmer stuhnutý a len mierne sa chvieť, keď formou jemne pohneme. Potom ho necháme hodinu odpočívať vo vypnutej rúre a nakoniec niekoľko hodín vychladíme v chladničke.
  4. Syr, smotanu, cukor múčku a citrónovú šťavu vyšľaháme na pevný krém, dáme do vrecka so zdobiacou špičkou a na cheesecake ho ozdobne navrstvíme. Dozdobíme cukríkmi HARIBO Jelly Beans, jedlými kvetmi či mrkvovými špirálkami.

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.