Začiatok roka ubehol ako voda a na budúci týždeň čaká všetkých zamilovaných obľúbený sviatok sv. Valentína. Ten sa teší popularite predovšetkým v zámorí, ale ani u nás na Slovensku sa 14. februára nevyhnete záplave srdiečok. Oslávte sviatok všetkých zamilovaných štýlovo a pripravte svojej drahej polovičke sladké prekvapenie, veď láska prechádza cez žalúdok.
Že nie ste príliš zbehlí v pečení? Nevadí, náš recept na čokoládové cupcakes zvládne každý. Dôležité je mini tortičky aj štýlovo ozdobiť. Na to výborne poslúžia cukríky Haribo Liebesherzen, červené želatínové cukríky v tvare srdiečka. Tak hurá do pečenia.
Čokoládové cupcakes s kakaovým krémom a srdiečkami Haribo
Na cesto (12 kusov cupcakes)
- 185 g hladkej múky
- 1 balenie prášku do pečiva
- 30 g holandského kakaa
- 1/2 lyžičky soli
- 175 g krupicového cukru
- 35 g pravého vanilkového cukru
- 95 g masla
- 200 ml mlieka
- 3 vajcia
Na ozdobu
- 1 mäkký tvaroh
- 1 smotana na šľahanie
- 2 lyžice pravého vanilkového cukru
- 2 lyžice kakaa
- čokoládové hoblinky
- farebné zdobenie
- srdiečka HARIBO Liebesherzen
Postup prípravy
- Maslo necháme opatrne rozpustiť.
- Zmiešame všetky suché suroviny a do pripravenej zmesi pridáme mlieko, vajcia a opatrne prilejeme maslo (nesmie byť príliš horúce).
- Všetko dôkladne ručne alebo s pomocou robota premiešame a rozohrejeme rúru na 170°C.
- Na plech na muffiny naskladáme papierové formičky, ktoré do troch štvrtín naplníme cestom.
- Necháme 12–15 minút piecť. Špajdľou alebo špáradlom pichneme do stredu tortičiek. Ak sa cesto nelepí, sú cupcakes hotové a môžeme ich nechať vychladnúť.
- Do misky vyklopíme tvaroh a vyšľaháme ho spolu s vanilkovým cukrom, kakaom a šľahačkou.
- Keď je krém hladký, prisypeme hoblinky čokolády.
- Cukrárske vrecko naplníme krémom a cupcakes ozdobíme. Násadka na zdobenie by kvôli hoblinkám mala mať širší koniec (rovnako dobre poslúži i odstrihnutý rožtek vrecka).
- Na záver dekorujeme cupcakes farebným zdobením a na vršok krému usadíme srdiečko HARIBO.
Mohlo by zaujímať tiež: