ZN.SK
Cupcakes Valentínsky a recept

Recepty: Štýlové čokoládové valentínske cupcakes so srdiečkami

Začiatok roka ubehol ako voda a na budúci týždeň čaká všetkých zamilovaných obľúbený sviatok sv. Valentína. Ten sa teší popularite predovšetkým v zámorí, ale ani u nás…

Začiatok roka ubehol ako voda a na budúci týždeň čaká všetkých zamilovaných obľúbený sviatok sv. Valentína. Ten sa teší popularite predovšetkým v zámorí, ale ani u nás na Slovensku sa 14. februára nevyhnete záplave srdiečok. Oslávte sviatok všetkých zamilovaných štýlovo a pripravte svojej drahej polovičke sladké prekvapenie, veď láska prechádza cez žalúdok.

Cupcakes Valentínsky a recept

Že nie ste príliš zbehlí v pečení? Nevadí, náš recept na čokoládové cupcakes zvládne každý. Dôležité je mini tortičky aj štýlovo ozdobiť. Na to výborne poslúžia cukríky Haribo Liebesherzen, červené želatínové cukríky v tvare srdiečka. Tak hurá do pečenia.

Čokoládové cupcakes s kakaovým krémom a srdiečkami Haribo

Na cesto (12 kusov cupcakes)

  • 185 g hladkej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 30 g holandského kakaa
  • 1/2 lyžičky soli
  • 175 g krupicového cukru
  • 35 g pravého vanilkového cukru
  • 95 g masla
  • 200 ml mlieka
  • 3 vajcia

Haribo Cupcakes

Na ozdobu

  • 1 mäkký tvaroh
  • 1 smotana na šľahanie
  • 2 lyžice pravého vanilkového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • čokoládové hoblinky
  • farebné zdobenie
  • srdiečka HARIBO Liebesherzen

Postup prípravy

  1. Maslo necháme opatrne rozpustiť.
  2. Zmiešame všetky suché suroviny a do pripravenej zmesi pridáme mlieko, vajcia a opatrne prilejeme maslo (nesmie byť príliš horúce).
  3. Všetko dôkladne ručne alebo s pomocou robota premiešame a rozohrejeme rúru na 170°C.
  4. Na plech na muffiny naskladáme papierové formičky, ktoré do troch štvrtín naplníme cestom. Cupcakes Valentínsky a recept
  5. Necháme 12–15 minút piecť. Špajdľou alebo špáradlom pichneme do stredu tortičiek. Ak sa cesto nelepí, sú cupcakes hotové a môžeme ich nechať vychladnúť.
  6. Do misky vyklopíme tvaroh a vyšľaháme ho spolu s vanilkovým cukrom, kakaom a šľahačkou.
  7. Keď je krém hladký, prisypeme hoblinky čokolády.
  8. Cukrárske vrecko naplníme krémom a cupcakes ozdobíme. Násadka na zdobenie by kvôli hoblinkám mala mať širší koniec (rovnako dobre poslúži i odstrihnutý rožtek vrecka).
  9. Na záver dekorujeme cupcakes farebným zdobením a na vršok krému usadíme srdiečko HARIBO.

 

Mohlo by zaujímať tiež:

ZN.SK

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu