Tuniak patrí medzi najdôležitejšie ryby vo svetovej gastronómii. Ponúka kvalitné mäso s mimoriadne pestrým gastronomickým využitím a tepelnou prípravou. Vo voľnom oceáne je rybou so schopnosťou veľmi rýchleho plávania a jej mäso aj preto patrí medzi lahôdky. Tuniak je obľúbenou rybou aj v našich podmienkach. Čerstvý nie je tak dostupný, bežnejší je konzervovaný. Ak siahnete po konzervovanom, nechajte sa inšpirovať sériou receptov, alebo súťažou s tuniakom Rio Mare, v ktorej môžete vyhrať niektorú z panvíc Tefal Ingenio. Plnené paradajky sú gastronomickou zaujímavosťou.
Ich šupka je pomerne odolná voči teplu a tak sa pri pečení často neporušia. Okrem toho dokážu aj vďaka šupke a dužine držať vysokú teplotu a tak sú výborným „nástrojom“ na tepelnú prípravu náplne. Kým niektoré recepty používajú mleté mäso, v tomto prípade výbornú chuť dosiahnete kombináciou surovín, kde bude hlavnú úlohu zohrávať tuniak. Pečenie pritom nebude nutné príliš dlho, aby sme tuniaku nezmenili jeho charakteristickú chuť.
Servírovanie:
Gratinované rajské jablká pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom a pre intenzívnejšiu arómu nastrúhame čerstvú citrónovú kôru.
TIP: Ďalšie recepty s tuniakom nájdete pod kľúčovým slovom „Rio Mare„.
0 komentárov