Recepty: Bruschetta s koreneným tuniakom a rajčinkami

Recepty: Bruschetta s koreneným tuniakom a rajčinkami

Tuniak patrí medzi najdôležitejšie ryby vo svetovej gastronómii. Ponúka kvalitné mäso s mimoriadne pestrým gastronomickým využitím a tepelnou prípravou. Vo voľnom oceáne je rybou so schopnosťou veľmi rýchleho plávania a jej mäso aj preto patrí medzi lahôdky. Tuniak je obľúbenou rybou aj v našich podmienkach. Čerstvý nie je tak dostupný, bežnejší je konzervovaný. Ak siahnete po konzervovanom, nechajte sa inšpirovať sériou receptov, alebo súťažou s tuniakom Rio Mare, v ktorej môžete vyhrať niektorú z panvíc Tefal Ingenio. Bruschetta v tejto podobe vám bude určite chutiť.

Tuniak Bruschetta

Bruschetta s tuniakom a potrebné suroviny na 4 porcie:

  • Tuniak Rio Mare s citrónom a čiernym korením (4x 80 g)
  • Ciabatta nebo paradajková bageta
    8 plátkov
  • Rajčiny kríčkové (Kumato) 4 ks
  • Kríčkové rajské jablká 4 ks
  • Červená cibuľa 2 ks
  • Bazalkové pesto (Mutti)
  • Kvety kapár 8 ks
  • Sušené rajčiny 8 ks
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Tymian 1 stvol
  • Olivový olej 1 pol. lyžica

Postup:

  1. Jednotlivé plátky bagety alebo Ciabatty pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na vopred zahriatej panvici z oboch strán dozlatista.
  2. Jednotlivé rajské jablká rozrežeme na štvrtiny a odrežeme jadrovník. Potom nakrájame na menšie kocky.
  3. Cesnak nakrájame spoločne so sušenými rajčinami a červenou cibuľkou najemno. Takto pripravený základ na Bruschettu orestujeme na vopred zahriatej panvici.
  4. Pridáme citrónového tuniaka, nakrájané rajské jablká na kocky a kvety kapár. Celú zmes dôkladne premiešame.
  5. Opečenú Ciabattu potrieme bazalkovým pestom a postupne na jednotlivé plátky vrstvíme vopred pripravenú zmes s citrónovým tuniakom.

Servírovanie:

Pred konzumáciou Bruchettu dozdobíme lístkami bazalky a pokvapkáme olivovým olejom.

TIP: Ďalšie recepty s tuniakom nájdete pod kľúčovým slovom “Rio Mare“.


Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.