ZN.SK
špagety rio mare

Recepty: pikantné špagety s tuniakom, artičokmi a rukolou

Tuniak v olivovom oleji s talianskou chilli papričkou je dôležitou surovinou, ktorá dodá tomuto recept tú správnu chuť. Tieto špagety budú…

Tuniak patrí medzi najdôležitejšie ryby vo svetovej gastronómii. Ponúka kvalitné mäso s mimoriadne pestrým gastronomickým využitím a tepelnou prípravou. Vo voľnom oceáne je rybou so schopnosťou veľmi rýchleho plávania a jej mäso aj preto patrí medzi lahôdky. Tuniak je obľúbenou rybou aj v našich podmienkach. Čerstvý nie je tak dostupný, bežnejší je konzervovaný. Ak siahnete po konzervovanom, nechajte sa inšpirovať sériou receptov, alebo súťažou s tuniakom Rio Mare, v ktorej môžete vyhrať niektorú z panvíc Tefal Ingenio. Tentoraz je to recept na pikantné špagety s tuniakom.

špagety rio mare

Špagety s tuniakom a potrebné suroviny na 4 porcie:

  • Tuniak Rio Mare v olivovom oleji s talianskou chilli papričkou (4x 80 g)
  • Špagety Rummo 1 bal.
  • Cesnak 4 strúčiky
  • Polosušené rajčiny 4 pol. lyžice
  • Olivový olej 4 pol. lyžice
  • Marinované artičoky 16 ks
  • Očistené grilované papriky
  • Zelené olivy 4 pol. lyžice
  • Paradajkové pesto 4 pol. lyžice
  • Paradajkové peláty (Mutti)
  • Rybí vývar 4 dcl
  • Biele víno 2 dcl
  • Maslo 4 pol. lyžice
  • Rukola 1 zväzok
  • Kapary
  • Parmezán 4 pol. lyžice
  • Kôra z jedného citrónu
  • Soľ, čierne korenie, chilli papričky na dochutenie

Postup:

  1. Do vriacej osolenej vody vložíme celé balenie špagiet Rummo, ľahko premiešame, aby sa nám špagety nezlepili. Varíme max. 8 minút.
  2. Na vopred zahriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme prekrájaný cesnak, ktorý ľahko zkonfitujeme.
  3. Na orestovaný cesnak postupne pridáme chilli tuniaka, zelené olivy, prekrájané grilované papriky, marinované artičoky a polosušené rajčiny.
  4. Do takto pripraveného základu na špagety vložíme paradajkové pesto a peláty. Všetko dôkladne zamiešame a podlejeme bielym vínom a rybím vývarom.
  5. Celý základ necháme 4 minúty prevárať. Po prevarení pridáme vopred uvarené špagety a na zjemnenie maslo.
  6. Špagety dôkladne pred servírovaním premiešame v krémovú konzistenciu. Podľa chuti prisolíme alebo dochutíme drveným čiernym korením.

Servírovanie:

Krémové špagety stočíme pinzetou na plytký tanier, dozdobíme rukolou a kráľovskými kaparmi. Pred konzumáciou na špagety nastrúhame parmezán a citrónovú kôru. Prípadne pre intenzívnejšiu chuť môžeme priostriť čerstvými chilli papričkami.

TIP: Ďalšie recepty s tuniakom nájdete pod kľúčovým slovom „Rio Mare„.

Mohlo by zaujímať tiež:

ZN.SK

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu