Muffiny sú populárne koláčiky, síce nie tradične slovenské. Milujeme ich pre mäkkú konzistenciu aj chuť. Variácií, ale aj receptov je niekoľko, pritom si zanechávajú svoje hlavné prednosti a vlastnosti. Počuli ste už o tom, že aj špenát dokáže poslúžiť na prípravu originálnych muffinov.
Suroviny
- 200ml nápoja Alpro z pražených nesladených mandlí
- 230g hladkej múky
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 300g čerstvého špenátu
- 1 strúčik cesnaku
- 3 vajcia
- 60g syragréckeho typu nakrájaného na malé kocky
- 1 lyžička nakrájaných byliniek, napríklad koriander, mäta, petržlen
Postup prípravy:
- Na rozpálenej panvici orestujte špenát s cesnakom až pokým nevznikne zmes. Odlejte prebytočnú vodu.
- Predhrejte rúru na 160°C. Použite plech na muffiny alebo silikónové formičky, ktoré predtým vymastite.
- Potom zmiešajte vajcia s mandľovýmnápojom. Jemne do zmesi zapracujte múku a prášok do pečiva. Pridajte pripravený špenát s kockami syra. Pridajte nasekané bylinky a nechajte chvíľu odstáť.Nalejte do foriem.
- Pečte muffiny v rúre približne 30-40 minút. Pomocou špáradla skontrolujte, či je cesto upečené. Nechajte cesto 10 minút dlhšie vo vypnutej rúre so zatvorenými dverami. Vyklopte muffiny z foriem a podávajte napríklad s paradajkovým šalátom. Dobrú chuť!