ZN.SK
Špenátové muffiny

Recept na netradičné špenátové muffiny

Muffiny sú populárne koláčiky, síce nie tradične slovenské. Milujeme ich pre mäkkú konzistenciu aj chuť. Variácií, ale aj receptov je niekoľko, pritom si zanechávajú svoje…

Muffiny sú populárne koláčiky, síce nie tradične slovenské. Milujeme ich pre mäkkú konzistenciu aj chuť. Variácií, ale aj receptov je niekoľko, pritom si zanechávajú svoje hlavné prednosti a vlastnosti. Počuli ste už o tom, že aj špenát dokáže poslúžiť na prípravu originálnych muffinov.

Špenátové muffiny

Suroviny

  • 200ml nápoja Alpro z pražených nesladených mandlí
  • 230g hladkej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 300g čerstvého špenátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 vajcia
  • 60g syragréckeho typu nakrájaného na malé kocky
  • 1 lyžička nakrájaných byliniek, napríklad koriander, mäta, petržlen

Postup prípravy:

  1. Na rozpálenej panvici orestujte špenát s cesnakom až pokým nevznikne zmes. Odlejte prebytočnú vodu.
  2. Predhrejte rúru na 160°C. Použite plech na muffiny alebo silikónové formičky, ktoré predtým vymastite.
  3. Potom zmiešajte vajcia s mandľovýmnápojom. Jemne do zmesi zapracujte múku a prášok do pečiva. Pridajte pripravený špenát s kockami syra. Pridajte nasekané bylinky a nechajte chvíľu odstáť.Nalejte do foriem.
  4. Pečte muffiny v rúre približne 30-40 minút. Pomocou špáradla skontrolujte, či je cesto upečené. Nechajte cesto 10 minút dlhšie vo vypnutej rúre so zatvorenými dverami. Vyklopte muffiny z foriem a podávajte napríklad s paradajkovým šalátom. Dobrú chuť!

 

 

Mohlo by zaujímať tiež:

ZN.SK

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu