V Bratislave, 4. novembra 2021 – Od víťazstva Jirka Halamku v kulinárskej súťaži Master Chef uplynulo už päť rokov. Za tú dobu stihol založiť cateringovú firmu, otvoriť a zavrieť reštauráciu aj spolupracovať s TV Paprika na kulinárskych show. Po veľmi úspešnej show Štyri ročné obdobia, ktorá bola zameraná na recepty zo sezónnych surovín, prichádza TV Paprika s novou reláciou Jiří, milovník mäsa. Ako už napovedá sám názov, táto séria je venovaná predovšetkým mäsovým pokrmom. Majster kuchár Jirka opäť predvedie svoj kulinársky um a lahodné recepty. Divákom prezradí svoje tajné tipy a triky a ukáže, aké vynikajúce chute je možné vykúzliť zo známych, ale aj menej známych základných surovín.
Jirkovými mäsovými pochúťkami sa môžete inšpirovať od pondelka 8.11 každý pracovný deň od 17:30 na TV Paprika. Ak ale patríte skôr k milovníkom sladkých pochúťok, nemali by ste si nechať ujsť premiérovú kuchársku show majstrovské pečenie- Austrália. Dvanásť amatérskych cukrárov bude súťažiť o titul Najlepší austrálsky cukrár amatér. Krutý cukrový boj štartuje v stredu 3.11. o 22:00 na TV Paprika. November bude na TV Paprika skutočne pestrý! Dovtedy prinášame ochutnávku troch exkluzívnych receptov priamo od Jirku, ktoré určite stoja za vyskúšanie.
Na mlynčeku namelieme odrezky z mäsa na hrubšiu štruktúru. Vytvorenú mäsovú zmes orestujeme na pokrájanej cibuli, fenikli, nastrúhanej koreňovej zelenine, pridáme drvené paradajky a zalejeme červeným vínom. Zmes varíme tak dlho, kým sa väčšina tekutiny nevyvarí.
Medzitým z ľadového masla a múky sformujeme hladké cesto, ktoré vložíme do koláčovej formy. Takto vytvorený korpus predpečieme cca 25 minút pri 180-190 °C. Predpečený korpus naplníme zmesou z mäsa a zeleniny.
Medzitým z uvarených zemiakov, masla a mlieka vyšľaháme tuhšiu zemiakovú kašu. Pokladieme ju na mäso, najlepšie zdobiacim vrecúškom a koláč dáme zapiecť do rúry pri 220 °C na cca 10 minút. Na záver môžeme ozdobiť nasekanými bylinkami. Podávať ho môžete teplý, ale aj za studena.
Premiérové časti relácie Jiří, milovník mäsa, môžete sledovať od pondelka 8.11. každý pracovný deň od 17:30 na TV Paprika.
0 komentárov