Ovsené vločky majú bohatšie využitie, než len ako súčasť raňajok zaliatych mliekom. Kreatívne využitia ovsených vločiek môžu počítať aj s pečením. Na výrobu pusiniek naozaj netreba veľa surovín a ani stráveného času. Na prípravu potrebujete 40 g kvalitného margarínu, 100 g Jemných ovsených vločiek Emco, 80 g zmesi sušeného ovocia (marhule, broskyne, slivky), 1 vajce, lyžička tekutého sladidla alebo 66 g cukru
Pusinky a postup prípravy:
Na panvici rozpustíme margarín, pridáme ovsené vločky, ktoré prirodzene nasajú tuk. Zmes necháme vychladnúť. Sušené ovocie (najlepšie v bio kvalite, nesírené) nakrájame na maličké kúsky. Vločky zmiešame s ovocím, pridáme vajce, cukor alebo sladidlo a vytvoríme kompaktnú zmes. Pomocou čajovej lyžičky formujeme malé pusinky, ktoré ukladáme na plech. Pečieme max. na 180 stupňov zhruba 20 minút. Záleží na type rúry a výške cesta.
Upečené a vychladnuté pusinky vložíme do farebných papierových košíčkov.