ZN.SK
Pusinky z ovsených vločiek

Recepty: Pusinky z ovsených vločiek a sušeného ovocia

Ovsené vločky majú bohatšie využitie, než len ako súčasť raňajok zaliatych mliekom. Kreatívne využitia ovsených vločiek využijete aj na vločkové pusinky.

Ovsené vločky majú bohatšie využitie, než len ako súčasť raňajok zaliatych mliekom. Kreatívne využitia ovsených vločiek môžu počítať aj s pečením. Na výrobu pusiniek naozaj netreba veľa surovín a ani stráveného času. Na prípravu potrebujete 40 g kvalitného margarínu, 100 g Jemných ovsených vločiek Emco, 80 g zmesi sušeného ovocia (marhule, broskyne, slivky), 1 vajce, lyžička tekutého sladidla alebo 66 g cukru

Pusinky z ovsených vločiek

Pusinky a postup prípravy:

Na panvici rozpustíme margarín, pridáme ovsené vločky, ktoré prirodzene nasajú tuk. Zmes necháme vychladnúť. Sušené ovocie (najlepšie v bio kvalite, nesírené) nakrájame na maličké kúsky. Vločky zmiešame s ovocím, pridáme vajce, cukor alebo sladidlo a vytvoríme kompaktnú zmes. Pomocou čajovej lyžičky formujeme malé pusinky, ktoré ukladáme na plech. Pečieme max. na 180 stupňov zhruba 20 minút. Záleží na type rúry a výške cesta.

Upečené a vychladnuté pusinky vložíme do farebných papierových košíčkov.

Pusinky, výživové hodnoty

Mohlo by zaujímať tiež:

ZN.SK

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.



Inzercia

Najčítanejšie

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu