Recept: Flambované jahňacie kotlety, hráškové pyré s kápiovým šalátom

Flambované jahňacie kotlety s hráškovým pyré a kápiovým šalátom

Na jeseň má každý labužník aspoň jeden zo svojich osvedčených receptov s jahňacím mäsom. Jahňacina, spolu so zverinou, totiž na jeseň tvoria neodmysliteľnú súčasť pestrých jedálničkov. Dodávajú energiu, zasýtia a nadchnú chuťové bunky. O recept na typickú jesennú pochúťku sa s vami podelí kuchárka Adie Srbová, ktorú môžete pravidelne sledovať na Mňam TV v relácii Sladká Adie.

Jahňacie kotlety

Tip:

Jahňacie:

  • môžete ju jesť počas diéty
  • je výborným zdrojom bielkovín pre športovcov
  • vhodná je pre novorodencov aj pre malé deti

Ingrediencie:

  • 1 kg jahňacie kotlety – hrebienok
  • 2 hrste čerstvých byliniek (rozmarín, petržlen, pažítka)
  • 80 g masla
  • 1 dl brandy
  • hrsť pistácií
  • 400 g mrazeného hrášku
  • 4 červené kapie
  • 2 lyžice slnečnicových semienok
  • 1 lyžica nakladaných kapary
  • šťava z polky citróna
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Postup:

Hráškové pyré

  1. Do osolenej vriacej vody nasypte hrášok a blanšírujte asi 5 minút.
  2. Hneď ho preceďte, a aby neprišiel o svoju krásne zelenú farbu, vložte ho na chvíľu do ľadovej vody.
  3. Rozmixujte tyčovým mixérom. Ochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.

Pečené kápie

  1. Kapie očistite a rozpoľte. Pri vysokej teplote ich opekajte šupkou dole až do čierna.
  2. Preložte do misy a zakryte potravinárskou fóliou. Po chvíli čiernu šupku jednoducho zlúpnete.
  3. Nakrájajte na dlhšie plátky alebo rezančeky. Nasucho opražte slnečnicové semienka, pridajte ku kapiám spolu s kapary a všetko premiešajte. Nakoniec ochuťte soľou, korením a kvapkou olivového oleja.

Flambované jahňacie kotlety

  1. Pracujte s hrebienkami v celku, tuk neorezávajte, mäso osoľte.
  2. Rozpáľte panvicu, pokvapkajte olejom a sprudka hrebienka opekajte zo všetkých strán. Nakoniec podlejte brandy a zapáľte. Alkohol nechajte vyprchať, stiahnite plameň a pridajte maslo. Vznikne tak omáčka z výpeku, brandy a masla.
  3. Hrebienka nechajte odpočívať, aby nestratili šťavu. Vedľa nasekajte pistácie, bylinky a vložte do misky. V tejto zmesi potom hrebienka obaľte a môžete krájať na jednotlivé kotlety.
  4. Podávajte na hráškovom pyré so šalátom z kapie. Dobrú chuť.
Flambované jahňacie kotlety s hráškovým pyré a kápiovým šalátom
Ohodnoť tento článok
Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.

Pokračovaním návštevy webstránky súhlasíte s používaním Cookies podrobnosti

ZN.SK používa Cookies

Magazín ZN.SK k svojmu fungovaniu využíva reklamné plochy, ktoré môžu pracovať so súbormi cookies. Súbory cookies v konečnom dôsledku používa, pretože nemá na výber. Dnes takmer všetky stránky používajú Cookies. Cookies sú súbory, v ktorých sa nachádzajú údaje o vašich záujmoch, orientácii na určité konkrétne oblasti záujmov, vekovú kategóriu a tiež umožňujú reklamným plochám zaistiť relevantnú reklamu aj k pohlaviu. Tieto stránky neuchovávajú osobné údaje o Vašej osobe, žiadne citlivé údaje súvisiace s adresou, heslami, alebo ďalšími prístupovými údajmi do stránok, zabezpečených prostredí a podobne. Zberom cookies nedochádza k zachytávaniu hesiel, ani osobnej komunikácie. Využívať ich môže Facebook, Google, alebo mnoho iných systémov.
Toto hlásenie a upozornenie vyplýva z povinnosti európskych zákonov upozorňovať na zber a čítanie Cookies. Internetom nazvaný zákon ako absurdný, ukladá povinnosť portálom upozorňovať na zber cookies, ktorý je pritom bežnou súčasťou online práce s počítačmi viac rokov.
Používanie cookies najlepšie definuje prehlásenie samotného Google:

Ako používa spoločnosť Google súbory cookie


Cookie je krátky textový súbor, ktorý do prehliadača odosielajú navštívené webové stránky. Webovým stránkam umožňuje zapamätať si informácie o vašej návšteve, napríklad preferovaný jazyk a ďalšie nastavenia. Ďalšia návšteva stránok tak môže prebehnúť ľahšie a môže byť produktívnejšia. Súbory cookie sú dôležité. Bez nich by bolo prehliadanie webu oveľa zložitejšie.

Súbory cookie používame na množstvo cieľov. Používame ich napríklad na ukladanie vašich predvolieb bezpečného vyhľadávania, na výber relevantných reklám, na sledovanie počtu návštevníkov na stránke, na zjednodušenie registrácie do nových služieb a na ochranu vašich údajov. Pozrite si zoznam typov súborov cookie, ktoré Google používa, a prečítajte si o tom, ako spoločnosť Google a jej partneri tieto súbory cookie používajú v inzercii. Naše pravidlá ochrany osobných údajov vysvetľujú, ako chránime pri používaní súborov cookie vaše osobné údaje a iné informácie.

Zdroj a kompletné vysvetlenie na: https://www.google.com/policies/technologies/cookies/

Zatvoriť

Viac:
Fantastické príšery
Fantastické zvery a ich výskyt a čarodejník Eddie Redmayne

Ovocie a samozber ovocia
Samozber ovocia je na Slovensku trendom čoraz viac

Príbeh umenia, Ernst Gombrich
V auguste vydajú Príbeh umenia od E. H. Gombricha v slovenčine

Zavrieť