ZN.SK
Jahňacie kotlety

Flambované jahňacie kotlety s hráškovým pyré a kápiovým šalátom

Na jeseň má každý labužník aspoň jeden zo svojich osvedčených receptov, v ktorom hrá prím jahňacie. Jahňacina, spolu so zverinou, totiž na jeseň tvoria neodmysliteľnú súčasť

Na jeseň má každý labužník aspoň jeden zo svojich osvedčených receptov s jahňacím mäsom. Jahňacina, spolu so zverinou, totiž na jeseň tvoria neodmysliteľnú súčasť pestrých jedálničkov. Dodávajú energiu, zasýtia a nadchnú chuťové bunky. O recept na typickú jesennú pochúťku sa s vami podelí kuchárka Adie Srbová, ktorú môžete pravidelne sledovať na Mňam TV v relácii Sladká Adie.

Jahňacie kotlety

Tip:

Jahňacie:

  • môžete ju jesť počas diéty
  • je výborným zdrojom bielkovín pre športovcov
  • vhodná je pre novorodencov aj pre malé deti

Ingrediencie:

  • 1 kg jahňacie kotlety – hrebienok
  • 2 hrste čerstvých byliniek (rozmarín, petržlen, pažítka)
  • 80 g masla
  • 1 dl brandy
  • hrsť pistácií
  • 400 g mrazeného hrášku
  • 4 červené kapie
  • 2 lyžice slnečnicových semienok
  • 1 lyžica nakladaných kapary
  • šťava z polky citróna
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Postup:

Hráškové pyré

  1. Do osolenej vriacej vody nasypte hrášok a blanšírujte asi 5 minút.
  2. Hneď ho preceďte, a aby neprišiel o svoju krásne zelenú farbu, vložte ho na chvíľu do ľadovej vody.
  3. Rozmixujte tyčovým mixérom. Ochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.

Pečené kápie

  1. Kapie očistite a rozpoľte. Pri vysokej teplote ich opekajte šupkou dole až do čierna.
  2. Preložte do misy a zakryte potravinárskou fóliou. Po chvíli čiernu šupku jednoducho zlúpnete.
  3. Nakrájajte na dlhšie plátky alebo rezančeky. Nasucho opražte slnečnicové semienka, pridajte ku kapiám spolu s kapary a všetko premiešajte. Nakoniec ochuťte soľou, korením a kvapkou olivového oleja.

Flambované jahňacie kotlety

  1. Pracujte s hrebienkami v celku, tuk neorezávajte, mäso osoľte.
  2. Rozpáľte panvicu, pokvapkajte olejom a sprudka hrebienka opekajte zo všetkých strán. Nakoniec podlejte brandy a zapáľte. Alkohol nechajte vyprchať, stiahnite plameň a pridajte maslo. Vznikne tak omáčka z výpeku, brandy a masla.
  3. Hrebienka nechajte odpočívať, aby nestratili šťavu. Vedľa nasekajte pistácie, bylinky a vložte do misky. V tejto zmesi potom hrebienka obaľte a môžete krájať na jednotlivé kotlety.
  4. Podávajte na hráškovom pyré so šalátom z kapie. Dobrú chuť.
Mohlo by zaujímať tiež:

ZN.SK

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu