Dáte kedykoľvek radšej prednosť dezertu pred kúskom zeleniny? To sa ale rozhodne nemusí vylučovať. Neveríte? Vyskúšajte Batatový cheesecake s mascarpone podľa Jiřího Halamku.
Budete potrebovať:
- 0,5 kg batatov
- 400 g Mascarpone
- 4 vajcia
- 300 g kakaových sušienok
- 250 g masla
- 300 g krupicového cukru
- 200 ml smotany
- Vanilkový struk
Ako na to?
- Prepichnuté bataty predpečieme v rúre cca 45 minút na 180 °C
- Olúpeme šupku a rozmixujeme mixérom na pyré
- Sušienky rozdrvíme v mixéri a zmiešame s rozpusteným maslom
- Touto zmesou vystelieme tortovú formu a kôrku na slepo predpečieme 10 minút v rúre
- Mascarpone vyšľaháme s batatovým pyré, cukrom, vajíčkami a vanilkovými zrniečkami
- Vzniknutú zmes nalejeme na korpus
- Pečieme 40 minút na 160 °C
- Necháme 3 hodiny vychladnúť
- Zvyšok vanilkového struku povaríme v smotane
- Cukor zahrejeme v panvici na karamel a prilejeme smotanu
- Uvaríme na jemný karamelový krém
- Podávame s karamelovým krémom a vyšľahanou šľahačkou
Sledujte Štyri ročné obdobia so šéfkuchárom Jiřím Halamkom od 12. októbra o 20:00 na TV Paprika.
Mohlo by zaujímať tiež: