Ani v lete vás nenecháme bez inšpirácie. Tentokrát sme využili krásne počasie a rozpálili gril. Vzniklo z toho niekoľko výborných jedál a tu je prvé z nich – grilovaná panenka. Samotná panenka je považovaná za jeden z najkvalitnejších druhov mäsa vôbec, tvarom ideálny na tepelné úpravy v celom svojom kuse. Nižší obsah tuku a blán je jedným z dôvodov, pre ktorý je obľúbenou súčasťou kulinárskych lahôdok.
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 2
Budeme potrebovať:
200 g bravčovej panenky
4 plátky parmskej šunky
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
400 g zemiakov
2 ks jarnej cibuľky
30 g červenej cibule
4 polievkové lyžice bieleho Gazdovského jogurtu od Hollandie
2 vajcia
2 ks nakladaných uhoriek
Horčicu
Cesnak
Soľ
Čierne korenie
Citrónovú šťavu
Tymián
Rozmarín
Chilli
Grilovaná panenka a postup prípravy
Najprv panenku rozdelíme na porcie a na 3 hodiny naložíme do marinády z oleja, chilli, sójovej omáčky, rozmarínu a tymiánu.
Uvaríme zemiaky v šupke do mäkka, potom olúpeme a nakrájame na kolieska.
Nasekáme si jarnú cibuľku, červenú cibuľu a nakladané uhorky na kolieska. Uvaríme vajce na tvrdo a nakrájame na kocky. Všetko zmiešame so zemiakmi a prelisovaným cesnakom.
Na dip do šalátu budeme potrebovať biely jogurt Hollandia, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Všetko spolu zmiešame a vmiešame do pripraveného šalátu.
Naložené mäso vyberieme z marinády, osušíme, obalíme šunkou a zabalíme do fresh fólie.
Mäso dáme variť do pary. Potom vyberieme z fólie a opečieme na panvici.
Servírujeme so šalátom, ktorý sa môže podávať studený aj teplý.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/
Ohodnoťte článok post
Mohlo by zaujímať tiež:
Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
0 komentárov