ZN.SK
Grilovaná panenka

Recept: Grilovaná panenka s ľahkým zemiakovým šalátom

Ani v lete vás nenecháme bez inšpirácie. Tentokrát sme využili krásne počasie a rozpálili gril. Vzniklo z toho niekoľko výborných jedál a tu je prvé z nich – grilovaná panenka.

Ani v lete vás nenecháme bez inšpirácie. Tentokrát sme využili krásne počasie a rozpálili gril. Vzniklo z toho niekoľko výborných jedál a tu je prvé z nich – grilovaná panenka. Samotná panenka je považovaná za jeden z najkvalitnejších druhov mäsa vôbec, tvarom ideálny na tepelné úpravy v celom svojom kuse. Nižší obsah tuku a blán je jedným z dôvodov, pre ktorý je obľúbenou súčasťou kulinárskych lahôdok.

Grilovaná panenka

Čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 2

Budeme potrebovať:

  • 200 g bravčovej panenky
  • 4 plátky parmskej šunky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 400 g zemiakov
  • 2 ks jarnej cibuľky
  • 30 g červenej cibule
  • 4 polievkové lyžice bieleho Gazdovského jogurtu od Hollandie
  • 2 vajcia
  • 2 ks nakladaných uhoriek
  • Horčicu
  • Cesnak
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Citrónovú šťavu
  • Tymián
  • Rozmarín
  • Chilli

Grilovaná panenka a postup prípravy

  1. Najprv panenku rozdelíme na porcie a na 3 hodiny naložíme do marinády z oleja, chilli, sójovej omáčky, rozmarínu a tymiánu.
  2. Uvaríme zemiaky v šupke do mäkka, potom olúpeme a nakrájame na kolieska.
  3. Nasekáme si jarnú cibuľku, červenú cibuľu a nakladané uhorky na kolieska. Uvaríme vajce na tvrdo a nakrájame na kocky. Všetko zmiešame so zemiakmi a prelisovaným cesnakom.
  4. Na dip do šalátu budeme potrebovať biely jogurt Hollandia, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Všetko spolu zmiešame a vmiešame do pripraveného šalátu.
  5. Naložené mäso vyberieme z marinády, osušíme, obalíme šunkou a zabalíme do fresh fólie.
  6. Mäso dáme variť do pary. Potom vyberieme z fólie a opečieme na panvici.
  7. Servírujeme so šalátom, ktorý sa môže podávať studený aj teplý.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/

Mohlo by zaujímať tiež:

ZN.SK

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu