Kúpiť zamrazenú pizzu znamená pred jej prípravou riešiť jej rozmrazenie, alebo priame pečenie. Hoci príprava takej pizze sa zdá byť jednoduchá a návod na zadnej strane škatule spomína teplovzdušnú trúbu, aj tak sa mnohí nájdu takí, ktorí pokazia aj zdanlivo nepokaziteľné. Mikrovlnka nepomôže, pretože je potrebná celkom iná teplota a teplý vzduch. Návod spomína trúbu, no aj to sa dá pochopiť inak.
Omyl s následkami
Na internete sa nachádza viacero fotografií pečenia mrazenej pizze, ktoré dopadli zle, na uhoľ, alebo len bez pekáča dopadli… na dno celej trúby. Mrazené cesto sa totiž pri rozmrazení stane mäkké a s nákladom surovín sa hravo prepadne. To, že je nutné použiť aj pekáč, sa totiž nie v každom návode vyslovene píše a občas sa naozaj aj takto na rošte podarí pizzu upiecť… so šťastím. Nie vždy je po ruke fotoaparát, ale tam kde bol sa podarilo týchto pár záberov, ktoré tak bohato kolujú po internete, že k nim ťažko uviesť zdroj. Aj pre odstrašujúci a zároveň zábavný (pre toho, čo toto musel čistiť) príklad „ako to nerobiť“, je tento článok v sekcii zábava.
Nuž a ako sa to teda robí?
Ten návod na druhej strane škatule nie je pre srandu králikov. Celú mrazenú pizzu si uložte na pekáč, prípadne ak máte dve, zmestíte ich na jediný pekáč tak, že obe prekrojíte na polovicu. Vtedy idú uložiť obe.