Recepty: Zeleninová polievka s jogurtom nakoniec

Zeleninová polioevka s jogurtom

Na teploty pod nulou dozrieme! Máme recept, ktorý zahreje a zasýti. Pokiaľ aj vy milujete husté jogurty a polievky, musíte jednoznačne ochutnať. Toto je recept stvorený pre vás.

Zeleninová polioevka s jogurtom

  • Čas prípravy: 25 minút
  • Počet porcií: 4 porcie

Budeme potrebovať:

  • 2 zemiaky
  • 2 ks mrkvy
  • 2 ks petržlenu
  • 2 ks cibuľe
  • 1 zeler
  • 5 g tymiánu
  • 3 paradajky
  • 20 g pretlaku
  • 10ks ružičkového kelu
  • 60 g slaniny
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 10 g bazalky
  • 300 g cestovín farfalle
  • 60 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
  • Olivový olej

Postup prípravy:

  1. Na olivovom oleji opražíme slaninu, ďalej očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu.
  2. Potom pridáme cibuľu a tymian a tiež opražíme.
  3. Pridáme pretlak a poriadne opečieme a premiešame so zeleninou.
  4. Zmes zalejeme vývarom a pridáme paradajky a ružičkový kel.
  5. Vedľa si uvaríme cestoviny a zemiaky, ktoré potom tiež pridáme do polievky.
  6. Nakoniec pridáme nakrájanú bazalku.
  7. Podávame s kopčekom Gazdovského bieleho jogurtu.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/

Mohlo by zaujímať tiež:
Tlačové správy a články našich partnerov, partnerských portálov a organizácií. Nahliadnite do noviniek rôznych služieb, príprav podujatí a noviniek v komerčnej sfére. Aj Vaša zaujímavosť, činnosť, alebo výrobok, môže byť v článku. Napíšte nám.