Na teploty pod nulou dozrieme! Máme recept, ktorý zahreje a zasýti. Pokiaľ aj vy milujete husté jogurty a polievky, musíte jednoznačne ochutnať. Toto je recept stvorený pre vás.
- Čas prípravy: 25 minút
- Počet porcií: 4 porcie
Budeme potrebovať:
- 2 zemiaky
- 2 ks mrkvy
- 2 ks petržlenu
- 2 ks cibuľe
- 1 zeler
- 5 g tymiánu
- 3 paradajky
- 20 g pretlaku
- 10ks ružičkového kelu
- 60 g slaniny
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 10 g bazalky
- 300 g cestovín farfalle
- 60 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
- Olivový olej
Postup prípravy:
- Na olivovom oleji opražíme slaninu, ďalej očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu.
- Potom pridáme cibuľu a tymian a tiež opražíme.
- Pridáme pretlak a poriadne opečieme a premiešame so zeleninou.
- Zmes zalejeme vývarom a pridáme paradajky a ružičkový kel.
- Vedľa si uvaríme cestoviny a zemiaky, ktoré potom tiež pridáme do polievky.
- Nakoniec pridáme nakrájanú bazalku.
- Podávame s kopčekom Gazdovského bieleho jogurtu.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/
Mohlo by zaujímať tiež: