ZN.SK
bublanina

Osvedčené recepty na ovocné koláče: Ovocná vysoká bublanina

Ako sa robí vysoká ovocná bublanina? Skúste tento osvedčený recept. Do misky si rozbijeme 4 vajíčka, pridáme 300g cukru a chvíľu mixujeme…

Bublanina nie je len sezónnou záležitosťou. O to viac, ak máte záhradu a mraziak. Určite to poznáte. Z ničoho nič dostanete chuť na niečo sladké a zrovna doma nič nemáte. V tom prípade sme často ochotné (najmä my ženy – matky), siahnuť v kuchyni po základných surovinách, ktoré máme obvykle vždy v komore a narýchlo upiecť nejakú fajnovú dobrotu. Keď je ešte recept aj rýchly a koláč chutný, uspokojíme nim maškrtné jazýčky v domácnosti.

bublanina

Dovoľte aby som vám predstavila moje rýchle, chutné ovocné koláče, ktoré majú vždy úspech. Čo tak poctivá ovocná bublanina?

OVOCNÁ VYSOKÁ BUBLANINA

Potrebné suroviny:

  • 4 vajcia
  • 300g práškového cukru
  • 2dcl oleja
  • 3dcl mlieka
  • 500g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka sódy bikarbóny
  • ovocie rôzneho druhu, najlepšie je asi drobné lesné ovocie ako maliny, jahody, černice, čučoriedky a pod. Ale určite sú vhodné aj čerešne či marhule. Použite čo máte doma a čo komu chutí.

Postup prípravy bublaniny:

Do misky si rozbijeme 4 vajíčka, pridáme 300g cukru a chvíľu mixujeme. Postupne pridávame olej, mlieko a ďalej miešame. Nakoniec prisypeme suché suroviny – múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a potrúsime ovocím. Nebojíme sa ho dať dostatok. Pečieme v závislosti od tipu rúry cca pól hodinku pri teplote 175-180 stupňov. Po upečení ho môžeme poprášiť práškovým cukrom.

Mohlo by zaujímať tiež:

Zuzka

Príležitostná autorka článkov a rozhovorov na ZN.SK



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu