ZN.SK
Panenka s jogurtom

Bravčová panenka s bielou špargľou a jogurtovou omáčkou s orechmi

Špargľová sezóna je v plnom prúde. Pokiaľ ste jej ešte nepodľahli, teraz máte šancu. Kombinácia s bravčovou panenkou, jogurtovou omáčkou a orechmi je proste dokonalá…

Špargľová sezóna je v plnom prúde. Pokiaľ ste jej ešte nepodľahli, teraz máte šancu. Kombinácia s bravčovou panenkou, jogurtovou omáčkou a orechmi je proste dokonalá. Mňam.

Panenka s jogurtom

Čas prípravy: 50 minút  |   Počet porcií: 2

Budeme potrebovať

  • 350g bravčovej panenky
  • Bielu alebo zelenú špargľu
  • Citrón
  • Anglickú slaninu
  • Panenský olivový olej
  • Morskú soľ
  • Mleté čerstvé čierne korenie
  • Bylinky na ozdobu

Omáčku

  • 200 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
  • 2 lyžice majonézy
  • 2 ks sardelových rezov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice nasekaných vlašských orechov
  • ½ lyžičky nastrúhanej kôry z BIO citrónu
  • 1 lyžičku pomarančovej šťavy
  • Soľ

Postup prípravy

  1. Do mäsa vtrieme olej a okoreníme. Necháme minimálne dve hodiny odležať.
  2. Rozohrejeme panvicu na strednú teplotu. Na panvici necháme ohriať trochu oleja a rozotrieme ho. Panenku opekáme z každej strany asi 8 minút. Opečené mäso zabalíme do alobalu a necháme odpočinúť.
  3. Medzi tým v panvici opečieme mesiačiky citrónu a slaninu.
  4. Špargľu pripravíme v pare do mäkka. Záleží na veľkosti špargle, obvykle príprava trvá 6-10 minút.
  5. Všetky suroviny na omáčku rozmixujeme do hladka, osolíme a okoreníme.
  6. Mäso podávame nakrájané na plátky s omáčkou, citrónom, slaninou a špargľou.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/

Mohlo by zaujímať tiež:

ZN.SK

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.



Inzercia

Najčítanejšie

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu