Bravčová panenka s bielou špargľou a jogurtovou omáčkou s orechmi

Panenka s jogurtom

Špargľová sezóna je v plnom prúde. Pokiaľ ste jej ešte nepodľahli, teraz máte šancu. Kombinácia s bravčovou panenkou, jogurtovou omáčkou a orechmi je proste dokonalá. Mňam.

Panenka s jogurtom

Čas prípravy: 50 minút  |   Počet porcií: 2

Budeme potrebovať

  • 350g bravčovej panenky
  • Bielu alebo zelenú špargľu
  • Citrón
  • Anglickú slaninu
  • Panenský olivový olej
  • Morskú soľ
  • Mleté čerstvé čierne korenie
  • Bylinky na ozdobu

Omáčku

  • 200 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
  • 2 lyžice majonézy
  • 2 ks sardelových rezov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice nasekaných vlašských orechov
  • ½ lyžičky nastrúhanej kôry z BIO citrónu
  • 1 lyžičku pomarančovej šťavy
  • Soľ

Postup prípravy

  1. Do mäsa vtrieme olej a okoreníme. Necháme minimálne dve hodiny odležať.
  2. Rozohrejeme panvicu na strednú teplotu. Na panvici necháme ohriať trochu oleja a rozotrieme ho. Panenku opekáme z každej strany asi 8 minút. Opečené mäso zabalíme do alobalu a necháme odpočinúť.
  3. Medzi tým v panvici opečieme mesiačiky citrónu a slaninu.
  4. Špargľu pripravíme v pare do mäkka. Záleží na veľkosti špargle, obvykle príprava trvá 6-10 minút.
  5. Všetky suroviny na omáčku rozmixujeme do hladka, osolíme a okoreníme.
  6. Mäso podávame nakrájané na plátky s omáčkou, citrónom, slaninou a špargľou.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/

Mohlo by zaujímať tiež:
Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.