Špargľová sezóna je v plnom prúde. Pokiaľ ste jej ešte nepodľahli, teraz máte šancu. Kombinácia s bravčovou panenkou, jogurtovou omáčkou a orechmi je proste dokonalá. Mňam.
Čas prípravy: 50 minút | Počet porcií: 2
Budeme potrebovať
- 350g bravčovej panenky
- Bielu alebo zelenú špargľu
- Citrón
- Anglickú slaninu
- Panenský olivový olej
- Morskú soľ
- Mleté čerstvé čierne korenie
- Bylinky na ozdobu
Omáčku
- 200 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
- 2 lyžice majonézy
- 2 ks sardelových rezov
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice nasekaných vlašských orechov
- ½ lyžičky nastrúhanej kôry z BIO citrónu
- 1 lyžičku pomarančovej šťavy
- Soľ
Postup prípravy
- Do mäsa vtrieme olej a okoreníme. Necháme minimálne dve hodiny odležať.
- Rozohrejeme panvicu na strednú teplotu. Na panvici necháme ohriať trochu oleja a rozotrieme ho. Panenku opekáme z každej strany asi 8 minút. Opečené mäso zabalíme do alobalu a necháme odpočinúť.
- Medzi tým v panvici opečieme mesiačiky citrónu a slaninu.
- Špargľu pripravíme v pare do mäkka. Záleží na veľkosti špargle, obvykle príprava trvá 6-10 minút.
- Všetky suroviny na omáčku rozmixujeme do hladka, osolíme a okoreníme.
- Mäso podávame nakrájané na plátky s omáčkou, citrónom, slaninou a špargľou.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/
Mohlo by zaujímať tiež: