ZN.SK
Zemiakový šalát

Recept: Netradičný tradičný šalát, s jogurtom o štipku zdravší

Zemiakový šalát je jedným zo synoným Vianoc. Bez neho by to skrátka nešlo. Na túto vianočnú klasiku existuje nespočetné množstvo receptov…

Zemiakový šalát je jedným zo synoným Vianoc. Bez neho by to skrátka nešlo. Na túto vianočnú klasiku existuje nespočetné množstvo receptov a každá rodina má svoj originál. Máte tento rok chuť experimentovať? Vyskúšajte našu netradičnú odľahčenú verziu s jogurtom a lososom.

Zemiakový šalát

Doba prípravy: 45 minút

Porcií: 4

  • Zemiaky 400 g
  • Červená cibuľa ½
  • Reďkovky 3 ks
  • Stopkový zeler 1 stopka
  • Cherry paradajky 10 ks
  • Biely Gazdovský jogurt Hollandia 200 g
  • Majonéza 1 lyžica
  • Šťava z citróna 1 lyžica
  • Dijonská horčica 1 lyžička
  • Losos 2 filety
  • Olivový olej
  • Soľ, korenie

Príprava:

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nakrájame na malé kocky. Pridáme paradajky, reďkovky, zeler a jemné plátky cibule.

V druhej miske zmiešame jogurt s majonézou, horčicou, citrónovou šťavou, soľou a korením. Všetko nalejeme na pripravené zemiaky so zeleninou a opatrne premiešame.

Na troške olivového oleja osmažíme osolené filety z lososa a podávame so šalátom.

TIP: K rybe sa vždy hodí kúsok citrónu. Skúste ho orestovať spoločne s lososom, krásne zmäkne, zosladne a ešte viac tak podtrhne chuť ryby.

 

 

Mohlo by zaujímať tiež:

ZN.SK

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.



Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu