Zemiakový šalát je jedným zo synoným Vianoc. Bez neho by to skrátka nešlo. Na túto vianočnú klasiku existuje nespočetné množstvo receptov a každá rodina má svoj originál. Máte tento rok chuť experimentovať? Vyskúšajte našu netradičnú odľahčenú verziu s jogurtom a lososom.
Doba prípravy: 45 minút
Porcií: 4
- Zemiaky 400 g
- Červená cibuľa ½
- Reďkovky 3 ks
- Stopkový zeler 1 stopka
- Cherry paradajky 10 ks
- Biely Gazdovský jogurt Hollandia 200 g
- Majonéza 1 lyžica
- Šťava z citróna 1 lyžica
- Dijonská horčica 1 lyžička
- Losos 2 filety
- Olivový olej
- Soľ, korenie
Príprava:
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nakrájame na malé kocky. Pridáme paradajky, reďkovky, zeler a jemné plátky cibule.
V druhej miske zmiešame jogurt s majonézou, horčicou, citrónovou šťavou, soľou a korením. Všetko nalejeme na pripravené zemiaky so zeleninou a opatrne premiešame.
Na troške olivového oleja osmažíme osolené filety z lososa a podávame so šalátom.
TIP: K rybe sa vždy hodí kúsok citrónu. Skúste ho orestovať spoločne s lososom, krásne zmäkne, zosladne a ešte viac tak podtrhne chuť ryby.