Po dobrom grilovanom jedle to chce sladkú pochúťku. Alebo hneď tri. Presne toľko ich nájdete v našom recepte. Zmrzlina, buchtička a grilovaný ananás.
Čas prípravy: 70 minút | Počet porcií: 5
Budeme potrebovať:
Buchtička
- 32 g vločiek
- 32 g hladnej múky
- 32 g špaldovej múky
- 3 g sódy na pečenie
- 66 g masla
- 22 g trstinového cukru
- 116g bieleho jogurtu Hollandia
- 2 vajcia
- Štipku soli
Posýpka na buchtičky
- 28 g špaldovej múky
- 14 g vločiek
- 22 g trstinového cukru
- 22 g masla
- 15 g nahrubo nasekaných arašidov
Zmrzlina
- 3 ks Bio BiFi drink Hollandia mango a ananás
Postup prípravy
- Najprv si vytvoríme posýpku, ktorou budeme neskôr buchty posypávať.
- Zmiešame dohromady všetky ingrediencie a vytvoríme tak mrveničku.
- Hotové uložíme do mrazu do doby, kým nevytvoríme cesto.
- Zmiešame vločky, múku, sódu a soľ.
- Rospustíme si v kastróliku maslo spoločne s cukrom a miešame, pokiaľ sa všetko dobre nerozpustí.
- Do zmesi primiešame jogurt a vajce.
- Spojíme so sypkou časťou a dáme do vymazaných foriem ľubovoľného tvaru (môžeme použiť aj papierové košíčky).
- Cesto posypeme hotovou posýpkou a pečieme na 180°C, 25 minút.
- Ananás očistíme, vykrojíme stred a nakrájame na kolieska.
- Pokvapkáme šťavou z limetky a položímena gril.
- Po ľahkom opečení posypeme trstinovým cukrom a necháme zkaramelizovať.
- Nakoniec ľahko pokvapkáme vodkou a flambujeme.
- Zmrzlinu pripravíme tak, že Drink nalejeme do plochej nádoby a vložíme do mrazničky. Počkáme, pokiaľ zmes nezamrzne.
- Zmrazenú zmes vyklepeme z nádoby, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme.
- Recept môžeme pripravovať aj v možnosti bez zmrzliny, len s drinkom alebo úplne bez Bio BiFi Drinku.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/
Mohlo by zaujímať tiež: