Grilovaný ananás s jogurtovou müsli buchtičkou a zmrzlinou

Grilovaný ananás zmrzlina

Po dobrom grilovanom jedle to chce sladkú pochúťku. Alebo hneď tri. Presne toľko ich nájdete v našom recepte. Zmrzlina, buchtička a grilovaný ananás.

Grilovaný ananás zmrzlina

Čas prípravy: 70 minút | Počet porcií: 5

Budeme potrebovať:

Buchtička

  • 32 g vločiek
  • 32 g hladnej múky
  • 32 g špaldovej múky
  • 3 g sódy na pečenie
  • 66 g masla
  • 22 g trstinového cukru
  • 116g bieleho jogurtu Hollandia
  • 2 vajcia
  • Štipku soli

Posýpka na buchtičky

  • 28 g špaldovej múky
  • 14 g vločiek
  • 22 g trstinového cukru
  • 22 g masla
  • 15 g nahrubo nasekaných arašidov

Zmrzlina

  • 3 ks Bio BiFi drink Hollandia mango a ananás

Postup prípravy

  1. Najprv si vytvoríme posýpku, ktorou budeme neskôr buchty posypávať.
  2. Zmiešame dohromady všetky ingrediencie a vytvoríme tak mrveničku.
  3. Hotové uložíme do mrazu do doby, kým nevytvoríme cesto.
  4. Zmiešame vločky, múku, sódu a soľ.
  5. Rospustíme si v kastróliku maslo spoločne s cukrom a miešame, pokiaľ sa všetko dobre nerozpustí.
  6. Do zmesi primiešame jogurt a vajce.
  7. Spojíme so sypkou časťou a dáme do vymazaných foriem ľubovoľného tvaru (môžeme použiť aj papierové košíčky).
  8. Cesto posypeme hotovou posýpkou a pečieme na 180°C, 25 minút.
  9. Ananás očistíme, vykrojíme stred a nakrájame na kolieska.
  10. Pokvapkáme šťavou z limetky a položímena gril.
  11. Po ľahkom opečení posypeme trstinovým cukrom a necháme zkaramelizovať.
  12. Nakoniec ľahko pokvapkáme vodkou a flambujeme.
  13. Zmrzlinu pripravíme tak, že Drink nalejeme do plochej nádoby a vložíme do mrazničky. Počkáme, pokiaľ zmes nezamrzne.
  14. Zmrazenú zmes vyklepeme z nádoby, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme.
  15. Recept môžeme pripravovať aj v možnosti bez zmrzliny, len s drinkom alebo úplne bez Bio BiFi Drinku.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/

Mohlo by zaujímať tiež:
Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.