ZN.SK
Haribo nanuky

Poznáte medzinárodné dni sladkostí? Oslávte výročie želatínových medvedíkov

Ananás, malina, jahoda, jablko, pomaranč a citrón. To sú príchute gumových medvedíkov HARIBO, ktoré oslavujú 96 rokov a ovplyvnili svet sladkostí…

Tlačová správa: Ananás, malina, jahoda, jablko, pomaranč a citrón. To sú príchute legendárnych gumových medvedíkov HARIBO, na ktorých si v nedeľu 15. Júla budeme pochutnávať už presne 96 rokov. Lahodné želatínové bonbóny však nie sú jedinou cukrovinkou, ktorá si vyslúžila svoj medzinárodný deň. Mimoriadne obľúbenej čokoláde prináleží celosvetových sviatkov hneď päť, zmrzline najmenej osem a lízankám alebo obyčajným chrumkavým sušienkam skromne po jednom. Spoznajte ich všetky a doplňte svoj kalendár o medzinárodný deň sladkostí. Dôvod na oslavu nájdete takmer vždy a s témou si už nemusíte lámať hlavu. Oslaďte si prázdninové dni a vzdajte hold želatínovým dobrotám prípravou sviežich nanukov s prekvapením!

Najsladšie sviatky a sladkosti

Deň matiek alebo otcov už dobre poznáme všetci. S Valentínom či Halloweenom je to trochu zložitejšie, obchodníci sa však každý rok úporne snažia, aby sme si ich dátumy pevne uchovali v pamäti. Fenomén medzinárodných dní za posledné roky poriadne nabral na obrátkach, a tak sa netreba čudovať, že svoju oslavu majú napríklad aj pochúťky ako kandizovaná pomarančová kôra (4. mája), šľahačka (5. januára) alebo známa americká kombinácia arašidového masla a marmelády (2. apríla). Že sladké lahôdky majú v Amerike naozaj radi, dokazuje aj ich sviatok menom Najsladší deň (v preklade The Sweetest Day). Tento deň pripadá na tretiu októbrovú sobotu a oslavuje nielen lásku medzi partnermi, ale jednoducho ku všetkým živým tvorom, vďaka ktorým je náš život jedinečný.

Čokoláda päť, zmrzlina osem

Urobíte si čas od času radosť čokoládou či zmrzlinou? Zlé svedomie vás trápiť nemusí. Kakaová aj ľadová dobrota patria k sladkostiam, ku ktorým sa viaže najvyšší počet medzinárodných dní. Dokopy ich je trinásť – päť pre čokoládu a osem pre zmrzlinu. Svoje chuťové poháriky každoročne potešia milovníci mliečnej (28. júla) aj bielej (22. september) kakaovej varianty. Klasický sviatok čokolády pripadá na 7. júla a 16. decembra oslávime deň, kedy by sa do čokoládového kabátika malo zabaliť úplne všetko. Fanúšikovia studených pochúťok ocenia predovšetkým prvú februárovú sobotu, na ktorú pripadá celosvetový deň zmrzliny na raňajky.

Medvedíky na špajdli

Jedným z najbližších sladkých sviatkov, ktorý nás čaká, je Medzinárodný deň gumových medvedíkov. Sladké želatínové potešenie vzniklo v nemeckom Bonne. Za tvorcu legendárnych cukríkov v tvare malých medveďov je považovaný pán menom Hans Riegel a na jeho maškrte si  svet pochutnáva už takmer sto rokov. Vzdajte tento rok hold známej želatínové pochúťke už v nedeľu 15. júla a pripravte si napríklad svieže domáce nanuky s prekvapením.

Haribo nanuky

Nanuky s prekvapením – Zamrznuté medvedíky

Ingrediencie:

2 balíčky HARIBO Goldbären
1-2 lyžice bazového sirupu
400 ml neperlivej vody

Postup:

  • Pripravte bazovú šťavu podľa chuti
  • Do formičiek na nanuky rovnomerne vsypte želatínové medvedíky
  • Zlejte bazovou šťavou a nechajte zamrznúť najmenej 4 hodiny

TIP: Na úplne nový chuťový level nanuky posuniete čerstvým nasekaným ovocím, ktoré jednoducho vsypete do formičiek pred pridaním bazovej šťavy. Vyskúšajte napríklad červené bobuľové ovocie alebo exotické kiwi.

Mohlo by zaujímať tiež:

Tlačové správy

Tlačové správy a články našich partnerov, partnerských portálov a organizácií. Nahliadnite do noviniek rôznych služieb, príprav podujatí a noviniek v komerčnej sfére. Aj Vaša zaujímavosť, činnosť, alebo výrobok, môže byť v článku. Napíšte nám.



Inzercia

Najčítanejšie

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu