Recept a postup na Valentínske banány v čokoláde s cukríkmi

Valentínske banány v čokoláde

Užite si blížiaci sa sviatok zamilovaných a oslaďte si so svojím milovaným spoločne strávené chvíle lahodným dezertom. Kombinácia ovocia a čokolády je rokmi overená klasika, vyskúšajte tentokrát spojenie s banánmi a srdiečkami Haribo, ktorými dáte jasne najavo svoje city.

Valentínske banány v čokoláde

Kto by nemiloval hriešne spojenie ovocia a čokolády? Táto sladká klasika sa výborne hodí na každú oslavu a na oslavu lásky predovšetkým. Prekvapte svoju drahú polovičku lahodným dezertom v podobe banánov v čokoláde ozdobenými srdiečkami Haribo Love Hearts. Užite si spoločne strávené chvíle, príprava dezertu vám nezaberie príliš veľa času a pomôcť so zdobením môžu aj deti.

Banány v čokoláde zdobené srdiečkami Haribo

Ingrediencie

  • 4 banány
  • jednorazové paličky alebo silnejšie špajle či drievka na nanuky
  • kvalitné čokoládové kúsky
  • farebné ozdoby
  • srdiečka HARIBO Love Hearts

Valentínske banány v čokoláde

Postup

  1. Na pare vo vodnom kúpeli rozpusťte čokoládové kúsky pri teplote 47 °C, aby čokoláda zostala lesklá. Ak nemáte teplomer, všimnite si, kedy sa pri miešaní na čokoláde začnú tvoriť malé bublinky.
  2. Čokoládu nechajte trochu vychladnúť a prelejte ju do vysokého pohára.
  3. Banán rozrežte napoly, do každej časti napichnite drievko a opatrne namočte do čokolády v pohári.
  4. Nechajte čokoládu stiecť a odložte banán na papier na pečenie.
  5. Ihneď dekorujte farebnými ozdobami a srdiečkami Haribo hneď ako čokoláda stuhne, srdiečka aj ďalšie dekorácie budú lepšie držať.

 

Mohlo by zaujímať tiež:
Tlačové správy a články našich partnerov, partnerských portálov a organizácií. Nahliadnite do noviniek rôznych služieb, príprav podujatí a noviniek v komerčnej sfére. Aj Vaša zaujímavosť, činnosť, alebo výrobok, môže byť v článku. Napíšte nám.