Na Slovensku pôsobí menší počet časopisov, ako napríklad v susednej Českej republike. Aj preto sa mnoho z českých dostáva do predaja a do určitých hotelov a podnikov do prostredia lobby barov aj u nás. Veľmi často ide o kvalitné magazíny s drahým inzertným priestorom a veľkým pomerom reklamy k reálnemu obsahu. Neraz ide o ročenky, dvojmesačníky, alebo iné menej časté periodiká.
Slovenské magazíny a časopisy:
- GASTRO, najvýraznejší štvrťročník u nás
- Inbar&Restaurant, moderný štvrťočník o gastronómii a nápojoch
- Vitalita, mesačník časopisu o zdraví a zdravej výžive
- Top Hotelierstvo/Hotelnictví, ročenka vychádzajúca z pôvodného periodika Top trendy v hotelierstve.
- Gastro, bezplatný štvrťročník o gastronómii je k dispozícii zákazníkom predajne METRO.
České tlačené mesačníky:
Apetit, Barlife, Gurmet, F.O.O.D., Dieta, Wine&Degustation, Svět potravin, Chuť a styl, Nejlepší recepty, Vaříme krok za krokem, dTest (často sa týkajúci gastronómie a technológiám), Cotbusiness, špeciálny mesačník pre manažment v cestovnom ruchu v rovine B2B
Dvojmesačníky:
Beverage&Gastro, La CucinaItaliana, Marianne Venkov & Styl
Štvrťročník:
Báječné recepty
Recepty a gastronómia v ďalších periodikách
Gastronómia je neoddeliteľnou súčasťou mnohých lifestylových magazínov, ktoré sa pritom neprofilujú ako gastronomické a receptové médiá. Recepty a zmienky z cestovateľských zážitkov a ochutnávok vnímajú ako bežnú súčasť svojho mediálneho plánu.Pravidelnou súčasťou týždenníka Eurotelevízia je aj niekoľko strán venovaných výžive, zdraviu a tiež receptom s fotoukážkou. Podobne funguje aj týždenník Život a Slovenka. Recepty v Živote neskôr dali vzniknúť niekoľkodielnej publikácii predávanej najmä v stánkoch a v médiách siete Ringier. Recepty sú pravidelnou súčasťou aj časopisov Rytmus života, Nový čas pre ženy a neraz aj v módnych časopisoch občas sa prelínajúcich do oblasti zdravej výživy a nových trendov „na tanieri“.
Zaujímavé sú prílohové vydania denníka SME. Jesenné prílohy prinášajú aj pohľad na gastronómiu a vína. Posledná rozsiahla príloha venovaná slovenským vinohradníctvam a nápojom vyšla 20. októbra 2015.
(Text bol súčasťou vlastnej písomnej práce bez zdrojov, vychádzajúci z osobného prehľadu. Ďalšia reprodukcia je vyhradená)