Šaláty nemusia byť nuda. Máme pre vás šalátovú inšpiráciu pre všetkých milovníkov jogurtov Hollandia a zdravého stravovania. Tentoraz sa k slovu dostávajú krúpy. Tak schválne, kedy ste jedli krúpy naposledy?
Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 3 porcie
Budeme potrebovať:
- 150 g lámanky krúp
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 g drvených paradajok
- 300 g mixu šalátov
- 600 g filé lososa s kožou
- 200 g bieleho Gazdovského jogurtu od Hollandie
- 1 zväzok čerstvého koriandru
- 12 ks cherry paradajok
- 1 ks žltej papriky
- Olivový olej
- Čierne korenie
- Soľ
Postup prípravy
- Drvené paradajky rozmixujeme vo vývare, v ktorom uvaríme krúpy s tymiánom.
- Nakrájame žltú papriku na prúžky, paradajky na štvrťky a šalát umyjeme.
- Hotové krúpy necháme vychladnúť. Filé z lososa nakrájame na jednotlivé porcie a zľahka osolíme. Narežeme kožu a rybu opečieme.
- Mix šalátov naskladáme okolo taniera. Do stredu dáme krúpy, na ktoré položíme opečené filé z lososa.
- Z jogurtu vytvoríme dresing. Rozmixujeme ho s nasekaným koriandrom a olivovým olejom. Dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme do šalátu.
TIP: Namiesto krúp môžete použiť aj strukovinu. Výborná bude šošovica alebo fazuľa.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/
Mohlo by zaujímať tiež: