Šalát s paradajkovými krúpami a jogurtovou zálievkou - ZN.SK

Šalát s paradajkovými krúpami a jogurtovou zálievkou

Šaláty nemusia byť nuda. Máme pre vás šalátovú inšpiráciu pre všetkých milovníkov jogurtov Hollandia a zdravého stravovania. Tentoraz sa k slovu dostávajú krúpy. Tak schválne, kedy ste jedli krúpy naposledy?

Šalát s krúpami

Čas prípravy: 40 minút

Počet porcií: 3 porcie

Budeme potrebovať:

  • 150 g lámanky krúp
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 g drvených paradajok
  • 300 g mixu šalátov
  • 600 g filé lososa s kožou
  • 200 g bieleho Gazdovského jogurtu od Hollandie
  • 1 zväzok čerstvého koriandru
  • 12 ks cherry paradajok
  • 1 ks žltej papriky
  • Olivový olej
  • Čierne korenie
  • Soľ

Postup prípravy

  1. Drvené paradajky rozmixujeme vo vývare, v ktorom uvaríme krúpy s tymiánom.
  2. Nakrájame žltú papriku na prúžky, paradajky na štvrťky a šalát umyjeme.
  3. Hotové krúpy necháme vychladnúť. Filé z lososa nakrájame na jednotlivé porcie a zľahka osolíme. Narežeme kožu a rybu opečieme.
  4. Mix šalátov naskladáme okolo taniera. Do stredu dáme krúpy, na ktoré položíme opečené filé z lososa.
  5. Z jogurtu vytvoríme dresing. Rozmixujeme ho s nasekaným koriandrom a olivovým olejom. Dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme do šalátu.

TIP: Namiesto krúp môžete použiť aj strukovinu. Výborná bude šošovica alebo fazuľa.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/

 

Ohodnoť tento článok
Avatar
Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.
Viac:
Slovensko kopce
Slovenskí vysťahovalci na Dolnú zem šli kvôli vyľudneniu

Firestarter
Zomrel Keith Flint zo skupiny Prodigy, autora hitu Firestarter

Euro mince, eurocoins numizmatika
Euromince a zberateľstvo: zbieranie EURO mincí ako zaujímavé hobby

Zavrieť