Zložité recepty si nechajte na jeseň. V lete si prácu odľahčíme. A aj jedlo. Máme pre vás skvelý recept s lososom a cestovinami. Ideálny tiež do práce.
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 1
Budeme potrebovať:
- 150 g filé z lososa
- 200 g cestovín penne
- 1 polievkovú lyžicu bieleho Gazdovského jogurtu od Hollandie
- Rukolu
- Poľníček
- Citrón
- Limetku
- Cherry paradajky
- Rozmarín
- Čierne korenie
- Soľ
Postup prípravy
- Filé z lososa osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán.
- Uvaríme cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode. Hotové cestoviny zcedíme a prelejeme trochou olivového oleja. Necháme vychladnúť.
- Rukolu s poľníčkom umyjeme a zmiešame s cestovinami.
- Na olivovom oleji s rozmarínom krátko orestujeme cherry paradajky a potom vmiešame do cestovín.
- Z jogurtu, citrónovej a limetkovej šťavy, citrónovej kôry, soli a čierneho korenia vytvoríme zmiešaním všetkých ingrediencií dresing. Ten vmiešame do cestovín.
- Nakoniec pridáme natrhaného lososa.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/
Mohlo by zaujímať tiež: