Nevieš, čím by si si spestril letný piknik alebo pohodové posedenie s priateľmi na deke? Čo takto obložené TUC, ktoré každý pozná vďaka reklame s motorkárom a capom? Pražské trendy chlebíčkové bistro Sisters sa trochu pohralo s chuťou a pripravilo fotografie, aj zopár „obložených tipov. Nové TUC sú menej slané a obsahujú menej nasýtených mastných kyselín, rovnako ako súčasná receptúra celého TUC portfólia, takže maškrtiť môžeš bez výčitiek a štýlovo.
Svet sa zbláznil, krekery na sladko?
V časoch, kedy frčí slaný karamel a sladkosti „na slano“, určite oceníš zdravú AVO(NE)NUTELLU, tmavú nátierku z avokáda, ktorá sa skvelo dopĺňa so slanými krekermi TUC a šťavnatými malinami. Na ozdobu sa dajú použiť aj jahody.
Ako na to?
- 1–2 balenia TUC originál
AVO(NE)NUTELLA
- 1 avokádo
- 30 g holandského kakaa
- 2-3 lyžice javorového sirupu
- štipka soli
- vanilkový struk
- možno pridať lyžicu masla z lieskových orieškov
Z avokáda vyberieme kôstku, vnútro dáme do misy. Z vanilkového struku odstránime semienka tak, že ho pozdĺžne rozrežeme a vyškrabneme obsah do misky, pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme. Natrieme na krekery v jemných vlnkách, ozdobíme malinami a mätou.
Paradajkové krekery s hráškovým pyré a parmezánom
Hráškový krásavec nadchne fanúšikov sezónnej zeleniny. Veď kto by nemiloval čerstvý hrášok v kombinácii s chutným talianskym parmezánom? Podklad tvoria krásne červené TUC, ktorých hlavnou ingredienciou, dodávajúcou im skvelú chuť, je sušená rajčina.
Ako na to?
- 1-2 balenia TUC rajčiny a bylinky
HRÁŠKOVÉ PYRÉ
- 300 g hrášku (čerstvý alebo rozmrazený)
- 100 ml 33 % smotany
- 10 ml olivového oleja
- 11 g mäty
- 11 g parmezánu
- 30 g citrónovej šťavy
- soľ, korenie na dochutenie
Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme, natrieme na krekery s paradajkami, ozdobíme hoblinkami talianskeho parmezánu, guľôčkami hrášku a hráškovými výhonkami.
Bylinkovo-semienkové krekery s reďkvičkovou nátierkou
Táto verzia určite zachutí tým, ktorí si v lete pravidelne pripravujú chlieb s maslom a reďkovkami. S tým rozdielom, že podklad netvorí chlieb, ale krekery s pažítkou, makom a ľanovými semienkami. Kombinácia byliniek, semienok a reďkovky v ústach rozohrá doslova koncert chutí a vy budete pred kamarátmi žiariť ako pútavý inovátor.
Ako na to?
- 1-2 balenia TUC semienka a pažítka
REDKVIČKOVÁ NÁTIERKA
- 100 g reďkoviek (nakrájaných na drobné kocky)
- 100 g tvarohu / lučiny
- 1 jarná cibuľka (biela časť)
- Soľ, korenie
Bielu časť cibuľky nakrájame nadrobno, zmiešame s reďkovkami a tvarohom / lučinou. Osolíme, okoreníme, natrieme na bylinkovú TUC-ku a nakoniec ozdobíme zelenou časťou cibuľky a naplocho nakrájanú reďkovkou.
Recepty vznikali v spolupráci s bistrom Sisters (profesionáli v odbore kvalitného studeného občerstvenia) viac na: www.chlebicky-praha.cz