ZN.SK
TUC reďkovky

Oblož si svoj kreker: aj TUC kreker sa dá obložiť ako chlebíček

Nevieš, čím by si si spestril letný piknik alebo pohodové posedenie s priateľmi na deke? Čo takto obložené TUC, ktoré každý pozná obložiť ako chlebíček?

Nevieš, čím by si si spestril letný piknik alebo pohodové posedenie s priateľmi na deke? Čo takto obložené TUC, ktoré každý pozná vďaka reklame s motorkárom a capom? Pražské trendy chlebíčkové bistro Sisters sa trochu pohralo s chuťou a pripravilo fotografie, aj zopár „obložených tipov. Nové TUC sú menej slané a obsahujú menej nasýtených mastných kyselín, rovnako ako súčasná receptúra celého TUC portfólia, takže maškrtiť môžeš bez výčitiek a štýlovo.

Svet sa zbláznil, krekery na sladko?

V časoch, kedy frčí slaný karamel a sladkosti „na slano“, určite oceníš zdravú AVO(NE)NUTELLU, tmavú nátierku z avokáda, ktorá sa skvelo dopĺňa so slanými krekermi TUC a šťavnatými malinami. Na ozdobu sa dajú použiť aj jahody.

Ako na to?

  • 1–2 balenia TUC originál

AVO(NE)NUTELLA

  • 1 avokádo
  • 30 g holandského kakaa
  • 2-3 lyžice javorového sirupu
  • štipka soli
  • vanilkový struk
  • možno pridať lyžicu masla z lieskových orieškov

Z avokáda vyberieme kôstku, vnútro dáme do misy. Z vanilkového struku odstránime semienka tak, že ho pozdĺžne rozrežeme a vyškrabneme obsah do misky, pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme. Natrieme na krekery v jemných vlnkách, ozdobíme malinami a mätou.

Paradajkové krekery s hráškovým pyré a parmezánom

Hráškový krásavec nadchne fanúšikov sezónnej zeleniny.  Veď kto by nemiloval čerstvý hrášok v kombinácii s chutným talianskym parmezánom? Podklad tvoria krásne červené TUC, ktorých hlavnou ingredienciou, dodávajúcou im skvelú chuť, je sušená rajčina.

Ako na to?

  • 1-2 balenia TUC rajčiny a bylinky

HRÁŠKOVÉ PYRÉ

  • 300 g hrášku (čerstvý alebo rozmrazený)
  • 100 ml 33 % smotany
  • 10 ml olivového oleja
  • 11 g mäty
  • 11 g parmezánu
  • 30 g citrónovej šťavy
  • soľ, korenie na dochutenie

Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme, natrieme na krekery s paradajkami, ozdobíme hoblinkami talianskeho parmezánu, guľôčkami hrášku a hráškovými výhonkami.

 

Bylinkovo-semienkové krekery s reďkvičkovou nátierkou

Táto verzia určite zachutí tým, ktorí si v lete pravidelne pripravujú chlieb s maslom a reďkovkami. S tým rozdielom, že podklad netvorí chlieb, ale krekery s pažítkou, makom a ľanovými semienkami. Kombinácia byliniek, semienok a reďkovky v ústach rozohrá doslova koncert chutí a vy budete pred kamarátmi žiariť ako pútavý inovátor.

TUC reďkovky

Ako na to?

  • 1-2 balenia TUC semienka a pažítka

REDKVIČKOVÁ NÁTIERKA

  • 100 g reďkoviek (nakrájaných na drobné kocky)
  • 100 g tvarohu / lučiny
  • 1 jarná cibuľka (biela časť)
  • Soľ, korenie

Bielu časť cibuľky nakrájame nadrobno, zmiešame s reďkovkami a tvarohom / lučinou. Osolíme, okoreníme, natrieme na bylinkovú TUC-ku a nakoniec ozdobíme zelenou časťou cibuľky a naplocho nakrájanú reďkovkou.

Recepty vznikali v spolupráci s bistrom Sisters (profesionáli v odbore kvalitného studeného občerstvenia) viac na: www.chlebicky-praha.cz

Mohlo by zaujímať tiež:

ZN.SK

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu