Oblož si svoj kreker: aj TUC kreker sa dá obložiť ako chlebíček

TUC reďkovky

Nevieš, čím by si si spestril letný piknik alebo pohodové posedenie s priateľmi na deke? Čo takto obložené TUC, ktoré každý pozná vďaka reklame s motorkárom a capom? Pražské trendy chlebíčkové bistro Sisters sa trochu pohralo s chuťou a pripravilo fotografie, aj zopár „obložených tipov. Nové TUC sú menej slané a obsahujú menej nasýtených mastných kyselín, rovnako ako súčasná receptúra celého TUC portfólia, takže maškrtiť môžeš bez výčitiek a štýlovo.

Svet sa zbláznil, krekery na sladko?

V časoch, kedy frčí slaný karamel a sladkosti „na slano“, určite oceníš zdravú AVO(NE)NUTELLU, tmavú nátierku z avokáda, ktorá sa skvelo dopĺňa so slanými krekermi TUC a šťavnatými malinami. Na ozdobu sa dajú použiť aj jahody.

Ako na to?

  • 1–2 balenia TUC originál

AVO(NE)NUTELLA

  • 1 avokádo
  • 30 g holandského kakaa
  • 2-3 lyžice javorového sirupu
  • štipka soli
  • vanilkový struk
  • možno pridať lyžicu masla z lieskových orieškov

Z avokáda vyberieme kôstku, vnútro dáme do misy. Z vanilkového struku odstránime semienka tak, že ho pozdĺžne rozrežeme a vyškrabneme obsah do misky, pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme. Natrieme na krekery v jemných vlnkách, ozdobíme malinami a mätou.

Paradajkové krekery s hráškovým pyré a parmezánom

Hráškový krásavec nadchne fanúšikov sezónnej zeleniny.  Veď kto by nemiloval čerstvý hrášok v kombinácii s chutným talianskym parmezánom? Podklad tvoria krásne červené TUC, ktorých hlavnou ingredienciou, dodávajúcou im skvelú chuť, je sušená rajčina.

Ako na to?

  • 1-2 balenia TUC rajčiny a bylinky

HRÁŠKOVÉ PYRÉ

  • 300 g hrášku (čerstvý alebo rozmrazený)
  • 100 ml 33 % smotany
  • 10 ml olivového oleja
  • 11 g mäty
  • 11 g parmezánu
  • 30 g citrónovej šťavy
  • soľ, korenie na dochutenie

Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme, natrieme na krekery s paradajkami, ozdobíme hoblinkami talianskeho parmezánu, guľôčkami hrášku a hráškovými výhonkami.

 

Bylinkovo-semienkové krekery s reďkvičkovou nátierkou

Táto verzia určite zachutí tým, ktorí si v lete pravidelne pripravujú chlieb s maslom a reďkovkami. S tým rozdielom, že podklad netvorí chlieb, ale krekery s pažítkou, makom a ľanovými semienkami. Kombinácia byliniek, semienok a reďkovky v ústach rozohrá doslova koncert chutí a vy budete pred kamarátmi žiariť ako pútavý inovátor.

TUC reďkovky

Ako na to?

  • 1-2 balenia TUC semienka a pažítka

REDKVIČKOVÁ NÁTIERKA

  • 100 g reďkoviek (nakrájaných na drobné kocky)
  • 100 g tvarohu / lučiny
  • 1 jarná cibuľka (biela časť)
  • Soľ, korenie

Bielu časť cibuľky nakrájame nadrobno, zmiešame s reďkovkami a tvarohom / lučinou. Osolíme, okoreníme, natrieme na bylinkovú TUC-ku a nakoniec ozdobíme zelenou časťou cibuľky a naplocho nakrájanú reďkovkou.

Recepty vznikali v spolupráci s bistrom Sisters (profesionáli v odbore kvalitného studeného občerstvenia) viac na: www.chlebicky-praha.cz

Mohlo by zaujímať tiež:
Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.