V posledných rokoch sa na slovenskom trhu objavilo viacero ochutených noviniek. Ako minerálna vodná veľmoc disponujeme rozsiahlou ponukou vôd, ba dokonca ich aj dovážame. Napriek rozsiahlej ponuke prameňov sa aj tak v niektorých slovenských reštauráciách nedočkáte slovenskej minerálky, ale len drahej rakúskej Rommelky (prípadne len českej Matonky). V ponuke sa čoraz viac objavujú aj inovácie v podobe chutí po ovocí, gaštanoch, bylinkách, či iných prísadách. Pre chuťové poháriky je príjemné zapôsobiť novými príchuťami, pochutiť si napríklad na bylinkových arómach, ktoré psychologicky pôsobia ako liek. Veď aj bylinky sú liekom prírodným. Ibaže ak sa zásobíte kartónmi takýchto vôd a nahradíte nimi klasickú neochutenú minerálku, očakávajte zvýšenie váhy a zvýšený príjem takýchto vôd.
len ilustračná fotografia
Vypijete viac a prijmete cukru viac
Pri ochutených minerálkach je jednou zo zložiek cukor. Hoci bežne by ste sa vyhýbali kole, Fante, Mirinde, iným sladeným nápojom, v prvom okamihu sa možno nevyhnete aj takýmto sladeným nápojom. Pridaný cukor zapôsobí na zmysly a bude si žiadať ďalšiu a ďalšiu dávku. Ochutenej minerálky vypijete viac a prijmete aj viac cukru. O cukre sa už ďalej dá dočítať v múdrych knihách a v múdrych článkoch ako o riziku a novodobom „probléme“.