Sannakji by na prvé počutie znelo celkom nevinne. Vzdialená kultúra a jazyk však môže byť pre nás vzdialený aj hlavnou surovinou, ktorá je...
Rubrika - Gastro
Gastronómia v sebe zahŕňa oveľa viac, než si bežnbe človek vybaví. Rubrika pestrá svojim rozsahom priblíži svet jedál, nápojov aj pozadia ich príprav, výroby, či priamej konzumácie. Reštaurácie od výmyslu sveta prinášajú zaujímavé jedlá, inovácie, novinky, či originálne prostredie. Spôby úprav jedál, ich propagácia, aj to patrí do gastronómie. Nakoniec je samozrejmosťou zopár receptov. Recepty na chutné jedlá ako inšpirácia, či nevyhnutnosť, povedzme pre tých, čo nedokážu žiť bez jedinej konkrétnej lahôdky. Každý sme iný, každý máme rôzne chute, rozdielna je aj kultúra a dostupné suroviny. Takže niet sa čomu čudovať, že na celom svete je gastronomia tak pestrá.
Extrémna gastronómia: Kasu Marzu, ovčí syr prelezený červami
Kasu Marzu sa vyrába na Sardínii z ovčieho mlieka na niekoľkých farmách aj dnes. Zväčša ide o miestnu výrobu a nie veľké syrárske podniky...
Ako sa vyrába gin, odkiaľ pochádza a aká je jeho história?
Gin je alkoholický nápoj, ktorý je charakterizovaný svojou dominantnou chuťou a vôňou jalovca (Juniperus communis) a iných bylín a korenia...