ZN.SK
Gastronómia, fľaše vína, kvalitné víno

Tlač a periodiká venujúce sa receptom a gastronómii

Periodiká, čiže pravidelne vychádzajúca tlač, časopisy a magazíny venujúce sa gastronómii, kulinárstve a hotelierstvu na Slovensku a v Čechách.

Na Slovensku pôsobí menší počet časopisov, ako napríklad v susednej Českej republike. Aj preto sa mnoho z českých dostáva do predaja a do určitých hotelov a podnikov do prostredia lobby barov aj u nás. Veľmi často ide o kvalitné magazíny s drahým inzertným priestorom a veľkým pomerom reklamy k reálnemu obsahu. Neraz ide o ročenky, dvojmesačníky, alebo iné menej časté periodiká.

Slovenské magazíny a časopisy:

  • GASTRO, najvýraznejší štvrťročník u nás
  • Inbar&Restaurant, moderný štvrťočník o gastronómii a nápojoch
  • Vitalita, mesačník časopisu o zdraví a zdravej výžive
  • Top Hotelierstvo/Hotelnictví, ročenka vychádzajúca z pôvodného periodika Top trendy v hotelierstve.
  • Gastro, bezplatný štvrťročník o gastronómii je k dispozícii zákazníkom predajne METRO.

České tlačené mesačníky:

Apetit, Barlife, Gurmet, F.O.O.D., Dieta, Wine&Degustation, Svět potravin, Chuť a styl, Nejlepší recepty, Vaříme krok za krokem, dTest (často sa týkajúci gastronómie a technológiám), Cotbusiness, špeciálny mesačník pre manažment v cestovnom ruchu v rovine B2B

Dvojmesačníky:

Beverage&Gastro, La CucinaItaliana, Marianne Venkov & Styl

Štvrťročník:

Báječné recepty

Recepty a gastronómia v ďalších periodikách

Gastronómia je neoddeliteľnou súčasťou mnohých lifestylových magazínov, ktoré sa pritom neprofilujú ako gastronomické a receptové médiá. Recepty a zmienky z cestovateľských zážitkov a ochutnávok vnímajú ako bežnú súčasť svojho mediálneho plánu.Pravidelnou súčasťou týždenníka Eurotelevízia je aj niekoľko strán venovaných výžive, zdraviu a tiež receptom s fotoukážkou. Podobne funguje aj týždenník Život a Slovenka. Recepty v Živote neskôr dali vzniknúť niekoľkodielnej publikácii predávanej najmä v stánkoch a v médiách siete Ringier. Recepty sú pravidelnou súčasťou aj časopisov Rytmus života, Nový čas pre ženy a neraz aj v módnych časopisoch občas sa prelínajúcich do oblasti zdravej výživy a nových trendov „na tanieri“.

Zaujímavé sú prílohové vydania denníka SME. Jesenné prílohy prinášajú aj pohľad na gastronómiu a vína. Posledná rozsiahla príloha venovaná slovenským vinohradníctvam a nápojom vyšla 20. októbra 2015.

(Text bol súčasťou vlastnej písomnej práce bez zdrojov, vychádzajúci z osobného prehľadu. Ďalšia reprodukcia je vyhradená)

Mohlo by zaujímať tiež:

Tomáš

Tomáš
Šéfredaktor magazínu ZN.SK, nadšenec pre Slovensko, jeho kultúru, zaujímavosti historické aj nehistorické, svet ako taký, aj vedu a techniku. Zaujíma ho viacero oblastí, svetové kuriozity, rekordy, aj cestovanie. Aj preto sa snaží o tvorbu nevyhradenú len na jednu oblasť.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu