Skúsili sme brutálnu papričku Trinidad Scorpion Moruga - ZN.SK

Skúsili sme brutálnu papričku Trinidad Scorpion Moruga

Test na vlastnej koži: Najpálivejšia paprička na svete známa aj ako Karolína rozparovačka, Carolina reaper, je verná svojmu menu. Druhou za ňou je Trinidad Scorpion Moruga. Kým prvá je umelý mutant, tá druhá je smrť prírodná. Nie, nie je to marketing s akým sa jej štipľavosť derie do popredia. Aj keď škorpión nemá v názve rozparovača, aj on vám pocitovo rozpára brucho, pľúca a ďaleko od zážitkov nebudete ani na toalete.

Trinidad Scorpio paprička

Test kvôli článku:

Milujem gastronómiu, všetky chute a aj pikantné. Po dnešku viem že len zdravé pikantné. Vyskúšať výzvu a do úst dať najpálivejšiu prírodnú papričku sveta som zvažoval. Zavážil fakt, že moja skúsenosť možno ochráni, či naopak bude motivovať ďalších. Jednotlivé zápisky, ktoré vznikali počas prípravy ochutnávky sú autentické v tom, že pri prvom bode ešte nepálili ruky a pri piatom ešte nepálili ústa.

  1. Trinidad Scorpion Moruga je dobré chytať rukavicami. To tvrdil švagor, no ja rukavice v kuchyni nemám. Podarilo sa nakrájať zopár kúskov. Jediné varovanie, že sa semienka nesmiem ani len dotknúť, zatiaľ beriem a vyskúšam ho neskôr.
  2. Všímam si, že po nakrájaní trochu páli pokožka na ruke. Nebezpečná pálivosť na ruke neprichádza vhod, takže ruky pod mydlo.
  3. Odrezaný kus papričky od konca dávam na polovicu a prvú na chlieb s maslom. Druhú do slepačej polievky.
  4. Vôňa vychádzajúca z prekrojenej papričky má arómu, akú majú aj iné „smrteľné papričky“. Takú aromaticky zaseknutú, no v tomto prípade aj dráždivú. Pri bližšom poriadnom nádychu pozorujem prvú zástavu dýchania. Ahhhhhhh.
  5. Paprička na chlebe? Uvidíme…. po zahryznutí na ten správny kus chlebíka sa paprička s asi dvoma centimetrami štvorcovými červenej dužiny javí ako neškodná.
  6. Pár sekúnd…. Cítiť mierne teplo. Odrazu pálenie hrdla a postupne silnejúce účinky kapsaicínu. Ešte že je k tomu chlieb. Maslo pôsobí ako chladenie.
  7. Uf. Prvé slzy a oľutovanie. Toto nie je nejaká obyčajná feferónka. Toto je zástava pľúc. Na moment odstavené dýchanie. Prehltnuté sústo šlo do brucha rýchlo. Chlieb je dar z neba. Záchrana.
  8. Oči pretreté rukami… spozornel som… ešte že tak… dobre umytými. Ach… ako je len dobré, že také umytie rúk vôbec človeku napadne predvídavo vopred. Slzy tečú. V bruchu sa dejú divy. Aj začína mierna bolesť. Polievka vychladne takže…
  9. Polievka nevonia po polievke. Vonia po celom kotli papričiek. Ale veď je tam len pár drobných kúskov… že by? Ochutnávam čistú vodu nezamiešanej polievky.
  10. Vlažná polievka nemôže mat 200°! Nie je vlažná, je vriaca. Vypálená huba z chleba reaguje na vodu takto? Nie veru. Aj po chvíli je jasné, že tých pár kúskov v polievke ochutilo celý jej obsah pekelným nábojom. Lyžica vody nabratá bližšie k papričke spôsobila ešte väčší oheň. Nuž už som tak ďaleko. Ideme na to. Na lyžici je kúsok papričky.
  11. .. pomalé prežúvanie rezancov… zrýchľovanie… aghhh… zástava dýchania. 4x oľutovanie. Ale už je v bruchu. Oheň v papuľke. Uvažujem, či sa dožijem dopísania tohto článku. Chýba mi úvod.
  12. Zástava dýchania znova. Bolesť v bruchu. Druhá lyžica…. tretia už nebude. Toto nezvládnem. Papuľa horí. 20x oľutovaný krok. Tá červená paprička má svojim spôsobom jemnú chuť bez nejakých extra lákavých príchutí, a jednu bohovskú nevýhodu. Ten stav v ktorom ste mimo celé pálenie, v akých si kŕčoch a podivných stavoch. Brucho začína bolieť. Nepochybne si o jeho majiteľovi už myslí, že sa zbláznil.
  13. Polievka je nejedlá. Aj po vybratí papričiek páli aj voda, kde papričky neboli. Páli aj prázdna lyžica. V ústach plameň. Slzy stekajú do polievky. Slzavú a pekelnú takmer obohatí aj nos a jeho obsah. Dutiny tečú. V ušiach počuť praskanie.
  14. Čože? To fakt? V ušiach divný pocit. Ako by sa potili a upchávali nezávisle od zvyšku človeka. Brucho bolí, dýchanie chce štrajkovať a srdce bije ako o závod.
  15. V rýchlosti krájam suchý chlieb. Hryziem do suchého chleba, čo je jav nevídaný. Vraj pomáha jesť suché pečivo. Nezdá sa mi. Strašné. Takto spotený som nebol ani pri…
  16. Polievka je rádioaktívna. Nemôžem to dojesť a ani nechať nestrážené. Vypálim potrubie. Musí poputovať do záchodu. Žiaľ. Nerád to robím. Brucho bolí, oči tečú. Kŕče ma dostávajú. Znova ľutujem tento šialený test.
  17. Cenná skúsenosť. Už nikdy viac. Brucho bolí. Ozývajú sa z neho zvuky, ktoré nepoznám.

Trinidad Scorpion Moruga obohatila môj život o skúsenosť… o ktorú viac nestojím. Ďakujem.

Pokračovaním návštevy webstránky súhlasíte s používaním Cookies podrobnosti

ZN.SK používa Cookies

Magazín ZN.SK k svojmu fungovaniu využíva reklamné plochy, ktoré môžu pracovať so súbormi cookies. Súbory cookies v konečnom dôsledku používa, pretože nemá na výber. Dnes takmer všetky stránky používajú Cookies. Cookies sú súbory, v ktorých sa nachádzajú údaje o vašich záujmoch, orientácii na určité konkrétne oblasti záujmov, vekovú kategóriu a tiež umožňujú reklamným plochám zaistiť relevantnú reklamu aj k pohlaviu. Tieto stránky neuchovávajú osobné údaje o Vašej osobe, žiadne citlivé údaje súvisiace s adresou, heslami, alebo ďalšími prístupovými údajmi do stránok, zabezpečených prostredí a podobne. Zberom cookies nedochádza k zachytávaniu hesiel, ani osobnej komunikácie. Využívať ich môže Facebook, Google, alebo mnoho iných systémov.
Toto hlásenie a upozornenie vyplýva z povinnosti európskych zákonov upozorňovať na zber a čítanie Cookies. Internetom nazvaný zákon ako absurdný, ukladá povinnosť portálom upozorňovať na zber cookies, ktorý je pritom bežnou súčasťou online práce s počítačmi viac rokov.
Používanie cookies najlepšie definuje prehlásenie samotného Google:

Ako používa spoločnosť Google súbory cookie


Cookie je krátky textový súbor, ktorý do prehliadača odosielajú navštívené webové stránky. Webovým stránkam umožňuje zapamätať si informácie o vašej návšteve, napríklad preferovaný jazyk a ďalšie nastavenia. Ďalšia návšteva stránok tak môže prebehnúť ľahšie a môže byť produktívnejšia. Súbory cookie sú dôležité. Bez nich by bolo prehliadanie webu oveľa zložitejšie.

Súbory cookie používame na množstvo cieľov. Používame ich napríklad na ukladanie vašich predvolieb bezpečného vyhľadávania, na výber relevantných reklám, na sledovanie počtu návštevníkov na stránke, na zjednodušenie registrácie do nových služieb a na ochranu vašich údajov. Pozrite si zoznam typov súborov cookie, ktoré Google používa, a prečítajte si o tom, ako spoločnosť Google a jej partneri tieto súbory cookie používajú v inzercii. Naše pravidlá ochrany osobných údajov vysvetľujú, ako chránime pri používaní súborov cookie vaše osobné údaje a iné informácie.

Zdroj a kompletné vysvetlenie na: https://www.google.com/policies/technologies/cookies/

Zatvoriť

Viac:
Starbucks
Sieť kaviarní Starbucks prichádza na Slovensko

Tučniaky na ľade
Súťaž: vyhrajte 2x logickú hru Tučniaky na ľade

Učeň, Sebastian Bergman
Recenzia: Učeň, napínavé krimi pokračovaním Temných tajomstiev

Zavrieť